Szőlészet, borászat
Kertészet
A Kövérszőlő és a Leányka nászának gyümölcse: A Királyleányka
Októberben három hungarikum fajtával ismerkedhetnek az érdeklődő borbarátok: a Királyleánykával, a Kövérszőlővel és a...
Szőlészet, borászat
Amire büszkék lehetünk – Világhíres magyar szőlőfajták!
A magyar szőlőfajták messze földön híressé váltak, ez pedig nem is véletlen. Mostani cikkemben bemutatom nektek azokat a szőlőfajtákat,...
Kertészet
Takler Pincészet: családi csapatmunka
Az 56-os úton, Szekszárd és Bátaszék között, a Decsi-hegy oldalában igen takaros „parasztházban” működik a Takler Pincészet,...
Borászat
Éttermi bor etikett
Szerintem a megfelelő bor kiválasztásának kérdése sokakat zavarba hoz, ugyanis nincsenek tisztában azokkal a szempontokkal, amelyek...
Szőlészet, borászat
Milyen a jó bor? Ezek a jó bor ismérvei!
A jó bor mindenekelőtt olyan bor, amelyet szeretünk. Mindenkinek más az ízlése, ezért a legfontosabb, hogy szeressük és élvezzük. Ugyanígy...
Szőlészet, borászat
Amit a borok tárolásáról érdemes tudni
Ha valaki járt már hegyoldalba vájt, igazi borospincében, az nosztalgiázva gondol erre a látogatásra, valahányszor a saját pincéjébe...
Szőlészet, borászat
Ilyen volt a szüret az 1950-es-’60-as években – Képgaléria!
Persze, régen minden más volt, nem volt minden gépesítve, mint manapság. Talán ez is az oka annak, hogy a szüretelés nagyszüleink idejében,...