Szőlészet, borászat

Szőlészet, borászat

Kertészet

A Kövérszőlő és a Leányka nászának gyümölcse: A Királyleányka

Októberben három hungarikum fajtával ismerkedhetnek az érdeklődő borbarátok: a Királyleánykával, a Kövérszőlővel és a...

Szőlészet, borászat

Amire büszkék lehetünk – Világhíres magyar szőlőfajták!

A magyar szőlőfajták messze földön híressé váltak, ez pedig nem is véletlen. Mostani cikkemben bemutatom nektek azokat a szőlőfajtákat,...

Kertészet

Takler Pincészet: családi csapatmunka

Az 56-os úton, Szekszárd és Bátaszék között, a Decsi-hegy oldalában igen takaros „parasztházban” működik a Takler Pincészet,...

Borászat

Éttermi bor etikett

Szerintem a megfelelő bor kiválasztásának kérdése sokakat zavarba hoz, ugyanis nincsenek tisztában azokkal a szempontokkal, amelyek...

Szőlészet, borászat

Milyen a jó bor? Ezek a jó bor ismérvei!

A jó bor mindenekelőtt olyan bor, amelyet szeretünk. Mindenkinek más az ízlése, ezért a legfontosabb, hogy szeressük és élvezzük. Ugyanígy...

Szőlészet, borászat

Amit a borok tárolásáról érdemes tudni

Ha valaki járt már hegyoldalba vájt, igazi borospincében, az nosztalgiázva gondol erre a látogatásra, valahányszor a saját pincéjébe...

Szőlészet, borászat

Ilyen volt a szüret az 1950-es-’60-as években – Képgaléria!

Persze, régen minden más volt, nem volt minden gépesítve, mint manapság. Talán ez is az oka annak, hogy a szüretelés nagyszüleink idejében,...

123 ... 4>