Ismét nagyon jó évjáratú lesz az idei Tokaji

hirdetes

Jó évjáratú lesz az idei Tokaji

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Jónak ígérkezik a 2014-es tokaji aszú, a szőlő minősége meghaladja az előzetes várakozásokat. Az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. tájékoztatása szerint az átlagosnál ugyan kevesebb szőlőt szüreteltek a történelmi borvidéken, ám a termelők kiváló édes borokat várnak az idei évjárattól, az októberben kedvezőre fordult időjárás ugyanis segítette az aszúsodást.

Ismét nagyon jó évjáratú lesz az idei Tokaji

Jó évjáratot ígér az idei szüret a tokaji borvidéken, a szőlő minősége meghaladja az előzetes várakozásokat.

 

Az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. tájékoztatása szerint az átlagosnál ugyan kevesebb szőlőt szüreteltek a történelmi borvidéken, ám a termelők kiváló édes borokat várnak az idei évjárattól, az októberben kedvezőre fordult időjárás ugyanis segítette az aszúsodást.


A tokaji aszú minőségét szigorított eredetvédelmi szabályok garantálják, az idei termésből már kizárólag 5 és 6 puttonyosnak megfelelő minőségű borok készülhetnek.

hirdetes


A tokaj-hegyaljai pincészetek idén összesen mintegy 3000 mázsa aszúszemet tudtak felvásárolni, a termés mind mennyiségében, mind minőségében meghaladja a szüret eleji várakozásokat.


Az idei aszútermés elmarad a tavalyi 5000 mázsától, ám a 2013-as kiugró évjárat volt, minőségben és mennyiségben is kiemelkedőnek számított az elmúlt évek átlagához képest – mondta Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke.

Forrás: EU-Info

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-06-09

Miért vannak kullancsok az udvaromban? 4 ok, amiért ezek a kártevők megtelepszenek a kertedben

A kullancsok a legtöbb kerttulajdonos rémálmai, hiszen ezek a kis kártevők nemcsak kellemetlenséget okozhatnak, hanem súlyos betegségeket is terjeszthetnek.

2023-05-30

Sokan nem tudják, de a rozmaringnak csodás hatásai vannak

A rozmaring egy gyönyörű és illatos gyógynövény, amelyet gyakran használnak kulináris célokra, de kevesen tudják, hogy számos csodás hatása is van az egészségre.

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-04-24

Mit ültessek májusban? 6 zöldség, amit mindenképpen el kell ültetned májusban!

Mit ültess májusban? Milyen zöldségeket kell májusban ültetni? Uborka, paradicsom, hagyma, és a lista itt még nem ért véget, mutatjuk a teljes listát!

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

2023-06-09

Hogyan termesszünk szójababot, és milyen előnyei vannak ennek a magas protein tartalmú hüvelyesnek

A szójabab termesztése egyre népszerűbbé válik, mivel sokan felismerik annak egészségügyi előnyeit és a fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét.

2023-06-09

Az ecet megöli a tetveket? A szakértők tanácsot adnak, hogyan lehet a legjobban száműzni ezeket a kártevőket

A tetvek kártevők, amelyek gyakran megjelennek a növényeinken, és zavaró problémákat okozhatnak a kertészek számára. De vajon az ecet tényleg megöli őket?

2023-06-09

Hogyan távolítsuk el a virágport a medencéből – 5 módszer, amellyel biztosíthatjuk, hogy a víz friss és tiszta maradjon

A virágpor nemcsak rontja a medence vizuális megjelenését, hanem lerakódva a vízben el is ronthatja annak minőségét. Így tisztítsd ki a virágport a medencéből

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bála

szalma v. széna összepréselésével előállított, rendszerint tégla v. henger alakúra... Tovább

96/2008. (VII. 25.) FVM rendelet

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási szolgáltatások... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés Növényvédelem