Kertészkedés befőttesüvegben? 5 zseniális ötlet befőttesüvegek kerti felhasználásához, így hasznosítsd újra a befőttesüvegeket

hirdetes

Kertészkedés befőttesüvegben? 5 zseniális ötlet!

VN, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Észrevetted már, hogy milyen nagy kincseket szoktunk szemétbe dobni?  Ha nézelődsz mindenféle kertészeti, otthondekorálási portálokon, akkor biztosan feltűnt már, hogy mennyi mindenre fel lehet használni egy teljesen átlagos befőttesüveget. Ezért ahelyett, hogy a szemétbe dobnád, mutatunk neked 5 zseniális ötletet a befőttesüveg felhasználásához!

Kertészkedés befőttesüvegben ötletek

Terrárium befőttesüvegből

A befőttesüvegekből igazán bájos terráriumok készíthetőek, amik aztán a lakás igazi ékévé vállnak majd. Gyűjts össze 5-7 befőttesüveget, és igazán mutatós terrárium komplexumot alakíthatsz majd ki, az sem baj, ha nem egyforma méretűek, sőt így akár még egymásra is teheted őket. Így építs ki terráriumot egy befőttesüvegben: kezd az alját apró kavicsokkal kirakni, vagy kertészeti szénnel, majd fedd le egy hüvelyknyi virágföld réteggel, és tegyél egyetlen kis növényt bele, helyezd ennek a növényeit a talajba. Virágüzletekben mohát is lehet vásárolni, amit a virág gyökerei, tövére lehet húzni. Tartsd a növényt függőlegesen, hogy a levelei ne érjenek hozzá a terrárium falához. Elég, ha két fröcss vízzel permetezed a növényt, és tedd rá a fedőt! Helyezd a befőttesüvegből készül terráriumot erős, közvetett fénybe. Ha túl sok páralecsapódás gyűlik össze a befőttesüveg falán, távolítsd el a fedelet néhány órára.

hirdetes

Fűszernövények befőttesüvegben

hirdetes

Tudnál menőbbet elképzelni, minthogy a konyha párkányon, vagy valahol a pulton legyen egy saját fűszeres kerted, amit ráadásul befőttesüvegekből készítettél? Nagyon autentikus, mutatós, és még praktikus is. A befőttesüvegnek köszönhetően akkor is lehet saját fűszeres kerted, ha egy lakásban élsz. Ebben a cikkben leírtuk a fűszerkert pontos elkészítési módját. Ne aggódj, nincs benne semmi bonyolult, és nagyon extra eszközök sem kellenek hozzá! Ügyelj arra, hogy a fűszeres kertet napos helyre tedd, mivel a fűszernövények napfényt kedvelő növénycsoportba tartoznak. Fontos, hogy tegyél egy réteg kavicsot minden befőttesüveg aljába a vízelvezetés érdekében, majd töltsd fel virágfölddel, és indulhat is az ültetés, a fűszernevelés! Ne feledkezz meg a locsolásról sem! Ahogyan érnek be a fűszernövények, bátran használhatod őket a konyhában!

Lapozz egyet, mert még csak most mutatjuk a legjobb ötleteinket a befőttesüvegek felhasználásához

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

KG Széphalom (FK 91260)

Õszi búza Cél: malmi búza Leírás:Korai növekedési típusa félig felálló. A... Tovább

PR38A67 (X 0910 N)

Kukorica Cél: siló Leírás:Hímvirágzása korai-közepes, a kalászkapelyva nem, vagy nagyon... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert