Március 16-tól igényelhetnek a szőlészek újratelepítési jogot a z MVH-tól hektáronként 20-150 ezer forintért. Ugyanakkor csak március 31-ig lehet igényelni a borászati gépek vásárlásához támogatást.

Szőlészek, borászok, figyelem!

Agroinform
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Március 16-tól igényelhetnek a szőlészek újratelepítési jogot a z MVH-tól hektáronként 20-150 ezer forintért. Ugyanakkor csak március 31-ig lehet igényelni a borászati gépek vásárlásához támogatást. Még több mint 1,8 milliárd forint van abban a kasszában, melyre március 31-ig, tehát szűk két hétig lehet pályázni.
Szőlészek, borászok, figyelem!
Borászati cégek élhetnek a lehetőséggel, melyek különféle borászati berendezéseket, gépeket vásároltak 2010. szeptember 25. után és a vételár egészét kifizették már a pályázat benyújtásáig. A támogatásban részt vevő vállalkozások egy illetve több gépet vásárolhatnak. Eddig a 2 milliárdos eredeti keret csupán kb. tizedét igényelték. A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozások esetében a vásárolt gépek nettó értékének 30%-a, míg nagyvállalatoknál 20%-a. A támogatás összege minimum 1 millió, legfeljebb 400 millió forint. A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatványok a 145/2010. (IX. 30.) MVH közlemény mellékleteként letölthetőek a honlapról. A támogatás kifizetése legkésőbb 2011. október 15-ig történik meg!

A Magyar Agrárkamara felhívja a szőlő-bor ágazat szereplőit, hogy egy másik fontos intézkedés lépett hatályba a napokban. Néhány napja, március 16-tól már igényelhető szőlő újratelepítési jogot az MVH-tól. Erről az MVH 25/2011. (III. 2.) számú közleménye ad felvilágosítást, melynek lényege, hogy az országban szőlőt csak engedéllyel lehet telepíteni, ami egyfajta joghoz, az újratelepítési joghoz kötődik. Ha valaki telepíteni akar, annak ilyen jogosultságot kell szerezni, például az országos jogtartalékból vásárolnia. Az idei évben a hatóság március 16. és május 31. közötti időszakban ad lehetőséget erre.

Újratelepítési jogot az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet vásárolhat, aki eleget tett a 2007. évi XVII. Törvény 28. § (1) bekezdésében előírt regisztrációs kötelezettségnek, eleget tett az MVH eljárási törvény 28/A. § (2) bekezdésében előírt bejelentési kötelezettségének és legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg bejelenti a fizetési számlaszámát. Feltétel, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozás eleget tett az MVH eljárási törvény 28/A. § (1) bekezdésében előírt bejelentési kötelezettségének és legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg bejelenti vállalkozásának a fenti törvény szerinti minősítését. E cég az újratelepítési jog vásárlási kérelmével egyidejűleg telepítési engedély iránti kérelmet nyújt be a területileg illetékes hegybíróhoz.

Az újratelepítési jog vásárlása iránti kérelmet a következő címre kell eljuttatni. Benyújtása: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága, 1385 Budapest 62 Pf. 867.

Az újratelepítési jogért fizetendő összeg hektáronként 150 000 forint, ami a csökkentő tényezők alkalmazása esetén sem lehet kevesebb, mint 20 000 forint. Térítésmentesen csak az igazolt fiatal gazdálkodók juthatnak telepítési joghoz. A Magyar Agrárkamara közleményében leszögezi, hogy a csökkentő tényezőkről, a térítésmentesség feltételeiről és az igénylés részletes szabályairól a következő internetes oldalon található leírás: http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk252011

Agroinform

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

bivaly (Bubalis bubalis)

a szarvasmarha-félék (Bovidae) családjába tartozó faj. Eredeti hazája India és Indonézia. Az... Tovább

Sesrico (S 2271)

Cukorrépa Cél: rizománia és cerkospóra rezisztens Leírás:Monogerm, diploid hibrid, a... Tovább

Tovább a lexikonra