Itt a karácsonyi asztal éke!

Ez a torta lesz a karácsonyi asztal éke: hólabda torta recept

NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Karácsonykor szeretünk előrukkolni mutatósabb, esztétikusabb ételekkel, desszertekkel és különlegességekkel. Ez a hólabda vagy kozáksapka nem csak a lakodalmak és vendégségek kedvelt édessége, de karácsonykor is sokan csinálják előszeretettel. Most hoztunk nektek egy hólabda torta receptet, ami garantáltan el fog bűvölni mindenkit!

hólabda torta recept

Hólabda torta karácsonyra

Ha rajongója vagy a csokis-kókuszos sütiknek, akkor ez a torta a kedvenced lesz és ilyen szép torta formában pedig csodás fog mutatni!

Hozzávalók
18 cm-es formához

Piskóta
•    4db tojás 
•    120g cukor 
•    1cs vaníliás cukor 
•    40g porcukor 
•    50g forró víz 
•    50g olaj 
•    100g liszt 
•    20g kakaó 
•    6g sütőpor

Krém: 
•    400g tej 
•    36g van.puding 
•    2db t.sárga 
•    24g van.cuki 
•    50g kókuszreszelék 
•    150g porcukor 
•    150g puha vaj

Csokitető
•    45g étcsoki 
•    45g habtejszín

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját felverjük a porcukorral és van.cukival. Hozzáadjuk az olajat és folyamatos keverés mellett a vizet. Rászitáljuk a száraz hv-kat, és picit elkeverjük. Fehérjét felverjük a cukorral, és hozzáforgatjuk, hogy egy szép egynemű tésztát kapjunk. Alufóliába csomagolt karikába öntjük, és 170fokon 30p alatt készre sütjük. (Tűpróbáig) Krémhez a tejből, pudingból, sárgájából vancukiból kókuszreszelékből pudingot főzünk. Ha kihűlt, puha vajat porcukorral habosítjuk, és robotgéppel összekeverjük a kettőt. Piskótát kettévágjuk, és a krém 3/4-ét beletöltjük. Hűtőbe tesszük legalább egy órára dermedni. Ezután a félretett krémmel bevonjuk a tortát, és az oldalát kókuszreszelékkel bundázzuk. Picit hűtjük, addig a csokit és tejszínt összemelegítjük, ha már nem forró a tetejére simítjuk. Kész is!

Tipp
•    süthetsz szilikon formában, vagy kapcsos tortaformában
•    tetejét picit levágtam így egyenesebb metszetet kapsz

Ha kicsapódik a krém

Ha a krém kicsapódik vagy folyékony lesz, akkor sajnos nem vártad meg, hogy kihűljön a puding mielőtt tovább dolgoztál vele. Illetve az is lehet, hogy a teavaj nem puha, szoba-hőmérsékletű volt, hanem hűtő hideg vagy olvasztott. A recepteknél az alapanyagok hőmérsékletet ugyanolyan fontos betartani, mint a pontosan kimért mennyiségeket.

Cikk és képek: Suga Paulina

Hólabda torta karácsonyra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

5/2007. (I. 22.) FVM rendelet

a növényvédõ szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezésérõl,... Tovább

elővetemény

minden termesztett növény, amelyet más termesztett növény követ ugyanazon a területen.... Tovább

Tovább a lexikonra