Agrárhitel - 40 milliárdos kedvező hitel a kis-és középvállalkozóknak

Agrárhitel - 40 milliárdos kedvező hitel a kis-és középvállalkozóknak

FVM
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Kormány az MFB Rt.-nél rendelkezésre álló 40 Mrd Ft forrásra támaszkodva döntött az Agrár Fejlesztési Hitelprogram meghirdetéséről.

A programban a mezőgazdasági termékek előállításával, illetőleg e termékekhez kapcsolódó szolgáltatások végzésével foglalkozó kis- és középvállalkozások vehetnek részt. Mód van tehát arra is, hogy a hitelek a mezőgazdasági termékek tárolásához szükséges raktárkapacitás fejlesztésére, bővítésére is felhasználásra kerüljenek.

A program keretében felvett hitelek EURIBOR + 4 százalékpont (mintegy 6,2%) kamaton, maximum 15 éves lejárat (ezen belül maximum 2 év türelmi idő) mellett lesznek folyósíthatók, forintban.

Mezőgazdasági termékek tárolását, a termelés fejlesztését szolgáló beruházások (különösen az állattenyésztést, növénytermesztést és kertészetet szolgáló építési beruházások, új erő- és munkagép, technológiai és informatikai fejlesztések, ültetvénytelepítési, öntözési, valamint meliorációs beruházások, továbbá a meglévő létesítmények korszerűsítése.

Hirdetés

A mezőgazdasági termelők által megvalósítandó, a saját termelésű termékek feldolgozását, forgalmazását célzó beruházások (kivéve a tejet és a tejtermékeket utánzó vagy helyettesítő termékek, illetve a cukor ágazatban végzett feldolgozási és forgalmazási tevékenységek) a fiatal mezőgazdasági termelők tevékenységének megkezdéséhez szükséges beruházások.

Hirdetés


A hitelek a Nemzeti Fejlesztési Terv Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Programja (AVOP), a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv (NVT) és más - a rendelet szabályozási keretébe illeszkedő - fejlesztési célokhoz is kapcsolódhatnak. Így a konstrukció segítheti az AVOP és a NVT nagyobb mértékű kihasználását is, illetve szélesebb választási lehetőséget kínál a pályázóknak.

Forrás: FVM

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

karám

szabadban levő állatok - elsősorban szarvasmarhák, juhok, lovak - meghatározott, kijelölt... Tovább

60/2006. (VIII. 18.) FVM rendelet

a 2006. évi iskolatej program második félévének szabályozásáról A mezõgazdasági és... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés