Napóleon torta recept, elkészítés, tippek és trükkök

Ennek a tortának a húsvéti asztalon a helye: a mennyei Napóleon torta receptje

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A húsvét nemcsak a sonkáról és a tojásról szól, hanem a finom desszertekről is. Ha egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet keresel, ami tökéletes befejezése lehet a húsvéti lakomának, akkor ne keress mást, mint a mennyei Napóleon tortát! A cikk végén videót is találsz az elkésztésről. 

Napóleon torta

A Napóleon torta elkészítése

Ez a torta egy igazi klasszikus, de Bebepiskóta receptje egy új szintre emeli. A tészta ropogós és vajas, a krém pedig selymes és vaníliás. A torta tetejét porcukorral díszítheted, de akár friss gyümölccsel is feldobhatod.

A Napóleon torta elkészítése nem bonyolult, de egy kis időt igényel, meg nem árt, ha van konyhai gyakorlatod is. A tésztát először össze kell gyúrni, majd hűtőben kell pihentetni. Ezután a tésztát 8-10 lapra kell nyújtani, és megsütni. A krém elkészítése is egyszerű: a tejet, a cukrot, a vajat, a kukoricakeményítőt és a tojássárgáját össze kell főzni, majd kihűteni. A tejszínt habbá kell verni, és hozzákeverni a kihűlt krémhez.
A torta összeállításakor a lapokat egymásra kell rétegezni, és mindegyik lapot meg kell kenni krémmel. A torta oldalát és tetejét a megmaradt rétes lapok törmelékével kell dísziteni.

Hozzávalók:

Tészta:

•    750 g liszt
•    2 dl jéghideg víz
•    2 db tojás (L)
•    400 g vaj (fagyott)
•    1/2 tk só
•    1 ek ecet

Krém:

•    6 dl tej
•    300 g cukor
•    100 g vaj
•    80 g kukoricakeményítő
•    2 tojássárgája
•    Vaníliás cukor
•    4 dl hideg habtejszín

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 30 percig.
A pihentetett tésztát 8-10 egyenlő részre osztjuk. A tésztalapokat lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10-12 percig sütjük, amíg világosbarna színűek nem lesznek, majd amíg melegek, egy torta karikával kivágjuk őket 20-22 centisre. 

A krémhez a tejet, a cukrot, a vajat, a kukoricakeményítőt és a tojássárgáját egy lábasba tesszük, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A krémet vaníliás cukorral ízesítjük, és hűlni hagyjuk.

A tejszínt habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt krémhez.

A torta összeállításakor a tészta lapokat egymásra rétegezzük, és mindegyik lapot megkenünk krémmel. A torta tetejét porcukorral díszítjük.

Tippek:

•    A tésztát könnyebb nyújtani, ha a hűtőből kivéve 10-15 percig pihentetjük.
•    A krém sűrűsödéséhez használhatunk pudingport is.
•    A torta tetejét díszíthetjük friss gyümölccsel, csokoládéval, vagy dióval is, de önmagában is isteni.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hibridkukorica-vetőmag szárítása

a csöves hibrid kukoricát a Campbell- [e. kembel) kamrás rendszerű szárítókban a felfelé... Tovább

törés

A csontok folytonosságának megszakadásával járó sérülés.(csonttörés) Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek