Szüretelj epret 2024-ben is, az ország több pontján

Beindul az eperszüret szerte az országban: 5+1 hely, ahol szüretelhetsz epret 2024-ben

Kiss Jázmin, kertész
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ahogy a májusi napsütés betölti a napjainkat, Magyarország számos pontján megkezdődik az eperszüret szezon – írja az agroinform.hu. Az idei évben is rengeteg lehetőség közül választhatnak azok, akik szeretnék friss, zamatos epreket szedni közvetlenül a termőföldekről. Íme, egy lista azokról a kiválasztott helyszínekről, ahol kiváló minőségű epret szedhetünk, és egyúttal élvezhetjük a természet adta szépségeket. 

eperszüret 2024

Eperszüret 2024: Áporka, Pest megye

 Az Áporkai eperföldek már évek óta kedvelt célpontjai a szedd magad akcióknak. A földek Pest megye egyik legnagyobb epertermő területén helyezkednek el, ami bőven biztosít helyet és lehetőséget a látogatóknak a szabad szedéshez. Az eperföldek könnyen megközelíthetők, és ideálisak egy családi nap eltöltésére. Az itt termesztett eper fajták közé tartozik a hagyományos fajták mellett néhány újabb, különösen édes variáns is, amelyek kiválóan alkalmasak friss fogyasztásra és lekvárkészítéshez egyaránt.

Eperszüret 2024: Csikvánd, Győr-Moson-Sopron megye

A Polgár kertészet által üzemeltetett eperföldek Csikvándon találhatóak, ahol a természet közelsége és a táj nyugodtsága különleges élményt nyújt a látogatóknak. A kertészet gondoskodik arról, hogy a földeken minden szükséges információ és felszerelés rendelkezésre álljon, mint például dobozok és ládák a gyűjtéshez. A kertészet Facebook oldalán előzetes tájékoztatást nyújtanak a nyitvatartási időkről, árakról és egyéb hasznos tudnivalókról, ami segít a látogatóknak a tervezésben.

Eperszüret 2024: Székesfehérvár, Fejér megye

A Borbás Kert Székesfehérváron kínálja az eper szedd magad programot, ami különösen népszerű a helyiek körében. A földek könnyen megközelíthető helyen, a 63-as főút mellett helyezkednek el, csupán egy kilométerre az Auchan áruháztól. Ez a közelség teszi különösen vonzóvá a helyet, mivel a vásárlás vagy a városi teendők után könnyedén betérhetünk egy gyors eper szürethez.

Eperszüret 2024: Pomáz, Pest megye:

Pomáz eperföldjei a Kőfaragó utca végén találhatóak, ahol a természetes környezet és a friss levegő teszi igazán vonzóvá a szedést. A földek kiváló minőségű, gazdag ízvilágú epret kínálnak, ami friss fogyasztásra és süteményekbe egyaránt tökéletes. A helyszín a Pilis-hegység lábánál fekszik, így a szedés mellett a látogatók túrázhatnak is a közeli erdős területeken.

Marcali, Somogy megye: szüretelj epret!

Az Eperliget Marcali szívében található, ahol a gazdag termés mellett a család minden tagja élvezheti a szabadtéri programokat. A földek nagy területen terülnek el, így még a legforgalmasabb napokon is bőven akad hely a szabad szedéshez. Az Eperliget Facebbok tartalmaz minden szükséges információt, beleértve a pontos nyitvatartást és az elérhetőséget, ami lehetővé teszi a látogatók számára, hogy előre megtervezzék látogatásukat.

+1 Vasboldogasszony, Zala megye: eldugott hely az eperszürethez

A Vasboldogasszonyi Epreskert egy kevésbé ismert, de gyönyörű helyszín, ahol a hagyományos módszerekkel termesztett eprek különleges ízével kápráztatnak el mindenkit. A föld a Petőfi úton található, könnyen megközelíthető, és tökéletes választás azoknak, akik egy nyugodt, vidéki hangulatú helyszínen szeretnének epret szedni. A terület különlegessége, hogy a földek közvetlenül a falu szívében helyezkednek el, így a szedés után a látogatók felfedezhetik a helyi látnivalókat is.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Bonyhádi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Bonyhád Perczel u. 23. Magyarország Telefon: +36-451-555 Tovább

30/2006. (IV. 12.) FVM rendelet

az állatlétszámhoz kötött támogatási jogosultság országos tartalékból való... Tovább

Tovább a lexikonra