A tojás 10 százalékkal drágul novemberig

A tojás 10 százalékkal drágul novemberig

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A közeljövőben mintegy 10 százalékos tojásár-emelés várható. Magyarország az egy főre jutó tojásfogyasztás szempontjából a világon az első öt ország közé tartozik: az éves fogyasztás fejenként átlagosan 300 darab - hangzott el a Baromfi Terméktanácsnak a tojás világnapja alkalmából rendezett keddi sajtótájékoztatóján.
A tojás 10 százalékkal drágul novemberig, tálcás tojás, dobozos tojás, tojótyúk-állomány, Baromfi Terméktanács, tojásár-emelés

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajmûvelés, jog,
biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezõgazdaság: Agrároldal.hu.

A közeljövőben mintegy 10 százalékos tojásár-emelés várható - mondta Földi Péter, a Baromfi Terméktanács titkára. A szakember ezt a takarmány- és az energiaárak növekedésével, valamint a bérköltségek és az áfa emelkedésével indokolta. Szerinte az áremelkedésre legkésőbb november közepéig sor kerül.


Jelenleg a tálcás tojás átlagos nettó átadási ára - amit a termelőnek a kereskedők fizetnek - 14 forint körül mozog darabonként. A dobozos tojás darabja ennél mintegy három forinttal drágább. Így az áremelést követően a termék darabjáért általában 19-20 forintot kell majd a kereskedőknek adniuk a tojásért.

Hirdetés


A szakember megjegyezte: erre az árra jön még az áfa és a kereskedelmi árrés, így alakul ki a fogyasztói ár, amely üzletenként eltérő.


Az elfogyasztott tojás 50 százaléka a kereskedelmi forgalomból származik, a nagy bolthálózatokban évente mintegy 1,2 milliárd darab tojást adnak el. E mennyiség mintegy 20 százalékát adja az import, amely az ország uniós csatlakozása óta emelkedik.

Hirdetés


Magyarországon a tojótyúk-állomány megközelíti a 15 millió darabot, ebből kétmillió a tenyészállat, mintegy ötmillió darab az úgynevezett intenzív tojótyúk, háztáji körülmények között pedig 8-9 millió tyúkot tartanak - közölte Bokros Zsigmond, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja
látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés
az Agrároldal.hu szakértõitõl! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: origo

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Fidó Bácsi Alapítvány

Állatvédõ szervezet Marcényi Csaba Cím: Kiskunfélegyháza Katona J. u. 4/a. 6100... Tovább

fertőző betegség

mindaz a bántalom amelyet mikroorganizmusok és magasabb rendű állati élősködők az emberi v.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés