Nem beszélünk zöldségeket!

Hirdetés

Nem beszélünk zöldségeket!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Lehet Más a Politika nem csak beszél a zöld munkahely- teremtésről és a munkaerőpiacról kiszorulók integrációjáról. Nemrégiben a párt aktivistái és választmányi tagjai is segítették az esőzések miatt túl nagyra nőtt uborkák szüretelésével az Igrici Beszerzési, Termelési és Értékesítési Szövetkezetet.
Nem beszélünk zöldségeket!

A Lehet Más a Politika márciusban jelentette meg Zöld Költségvetési Élénkítés című válságkezelési programját, melyben nagy szerepet kapott a zöld munkahelyteremtés gondolata. Az olyan mezőgazdasági beruházások, mint például az igrici TÉSZ, nem csak a legnehezebb helyzetben lévő képzetlen munkaerő elhelyezkedését segíti, de az itteni termelés alacsony környezetterheléssel is jár, és az élelmiszerlánc rövidülése révén megbízhatóbb élelmiszerrel látja el a fogyasztókat.

Hirdetés

Az LMP meggyőződése, hogy a leszakadó kistérségek gazdasági fellendítése érdekében a tőkeimport aránytalan támogatása helyett a foglalkoztatás-bővítésre kell helyezni a hangsúlyt. Az Igrici TÉSZ jó példa a javaslataink megvalósíthatóságára: esetükben 13 millió forint alapítványi kölcsönből 25 munkahely jött létre, ez kb. 500.000 Ft/munkahely, összehasonlításképpen a Hankook összesen kb. 26 Mrd Ft közpénzből adott támogatással és adókedvezménnyel 1.500 munkahelyet hozott létre, ez több mint 17 millió Ft/munkahely.
Az igrici projekt ugyanakkor nem csak a zöld munkahelyteremtés szempontjából mintaértékű: a kamatmentes kölcsönből létrehozott szövetkezet azt mutatja, hogy a roma közösségek, ha támogató környezettel találkoznak, akarnak, és hatékonyan tudnak is tenni a saját boldogulásukért. Márpedig ez a fenntartható társadalom útja és minden magyar ember, roma és nem roma közös érdeke.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

40/2006. (X. 27.) EüM-FVM együttes rendelet

a növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhetõ... Tovább

kakaslábfű (Echinochloa)

a —>pázsitfüvek családjának nemzetsége. Egyéves, magasra növő, gyakran pirosas szárú... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.