Már a 2011-es agrárpénzek is foglaltak

Hirdetés

Már a 2011-es agrárpénzek is foglaltak

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Újabb, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programhoz (ÚMVP) kapcsolódó projektek indulnak szeptemberben - mondta Forgács Barnabás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkára. A szakállamtitkár közölte: mind a versenyképesség- növelés területén, mind a környezetkímélő gazdálkodás programjaiban támogatást kaphatnak az érdeklődő gazdálkodók
Már a 2011-es agrárpénzek is foglaltak

A szakállamtitkár közölte: mind a versenyképesség-növelés területén, mind a környezetkímélő gazdálkodás programjaiban, továbbá a vidékfejlesztés és a Leader-programok területén is új projektek kezdődnek, amelyekhez támogatást kaphatnak az érdeklődő gazdálkodók.

Az MTI kérdésére Forgács Barnabás elmondta: az ÚMVP keretében összesen 1.300 milliárd forint használható fel különféle programok támogatására 2013 végéig. Ennek az összegnek 65-70 százalékát a gazdálkodók már lekötötték, azaz mintegy 850 milliárd forint fejlesztési pénzre már igényt tartanak a gazdák.
A szerződéssel lekötött összeg eddig - amelyet már biztosan felhasználhatnak a gazdálkodók - mintegy 470 milliárd forintra rúg.
A mostani programok között szerepel egyebek mellett a termelői csoportok együttműködésének ösztönzése, a fiatal mezőgazdasági termelők munkakezdésének támogatása, továbbá a nem termelő beruházások ösztönzése az erdészet területén, valamint az úgynevezett integrált szolgáltató terek kialakításának segítése a vidéki településeken és a mezőgazdasági üzemek korszerűsítése

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

helyi vizek

azok az öntözésre és egyéb célra felhasználható felszíni vizek, amelyek a csapadékokból... Tovább

aranka (Cuscuta)

a szulákfélék (Convolvulaceae) családjába tartozó, —>klorofill nélküli, fonalas... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.