9 zöldség, aminek a termesztése nagyon egyszerű

hirdetes

Karantén – 9 pofonegyszerűen termeszthető zöldség, amikkel biztos a siker!

Szélesi Ferenc - Főkertész
9 nagyon egyszerűen termeszthető zöldség

Zöldségtermesztés otthon – Borsó termesztése

A borsó termesztése senkinek okozhat különösebb gondot, hely szempontjából érdemes napos területet választatunk, mivel itt kevésbé lesz hajlamos a megbetegedésekre. Leginkább a meszes, mélyrétegű, tápanyagban gazdag vályogtalajokat szereti, de más talajtípusban is jól fejlődik. A lusta kertészeknek is ajánlott, mivel ápolási munkája kimerül a gyommentesítésben, valamint a locsolásban. A kikelt vetés talaját kapáljuk meg, szárazság esetén pedig legalább egyszer végezzük el az öntözést minden nap.

Érdemes tudni még a borsóról, hogy akkor kell megkezdenünk a hüvelyek leszedését, amikor elérték a borsószemek a rájuk jellemző nagyságot, de még kellemes zamatúak és zsengék. Léteznek magasabb növekedésű fajták is, amik támasztékot igényelnek, erről mindig tájékozódjatok a gazdaboltokban, vagy a csomagolást olvasva. 

hirdetes

Zöldségtermesztés otthon – Cékla termesztése

A cékla termesztéséhez nem szükséges semmilyen szakértelem, mivel nagyon igénytelen. Előnye, hogy már februártól vethető szabad földbe, talaj szempontjából nem válogat, közepes tápanyaggal rendelkező közegben is jól érzi magát, és beéri félárnyékos területtel. A cékla magjai elég nagyok ahhoz, hogy könnyen tudjuk tartani a növények közötti távolságot – 10 centiméterenként érdemes elhelyeznünk két magot, majd a ritkítás során az erősebbet meghagyni. A kiszedett, gyengébb példányokat sem kell kidobnunk, ültessük arrébb nyugodtan őket és öntözzük meg jó alaposan. 

hirdetes

Zöldségtermesztés otthon – Répa termesztése

A répa magját már februártól vethetjük, öntözött területeb júniusig, a rövid tenyészidejű fajtákat. Ideális számára a homokos-vályogos talaj, arra érdemes figyelni, hogy a talaj ne legyen köves, mert a gyökér nem lesz egyenes. A répa napos-félárnyékos helyen érzi magát a legjobban, a korán betakarítható fajták tenyészideje két-három nap.

Zöldségtermesztés otthon – Spenót termesztése

A spenót laza talajon csírázik a legjobban, ami felül tömör – ezért érdemes vetés után jól lenyomkodni a talajt. A spenót azért csodálatos növény, mert már áprilisban lehet szedni a termését, ha márciusban elvetjük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Kerti tippek

Kert tippeket találhatsz oldalunkon is, illetve ide kattintva is: Kerti tippek. Tovább

bibor here (Trifolium incarnatum L.)

a ->pillangósok családjához tartozó, egyéves v. áttelelő takar¬mánynövény. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség