A gazdasági élet szereplőivel konzultált a kijelölt kormányfő

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Szerdán a gazdasági élet szereplőit tájékoztatta az új kormány első tervezett intézkedéseiről a kijelölt miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc széles társadalmi konszenzussal szeretné meghozni a fontosabb döntéseket.
A gazdasági élet szereplőivel konzultált a kijelölt kormányfő
Az új kormány a június 12-i, első kormányülés után nyújtja be az első törvénycsomagot, amely érinti a költségvetést, a közigazgatást és az államigazgatást - mondta Gyurcsány Ferenc megbízott és kijelölt kormányfő szerdán, a gazdasági élet szereplőivel folytatott konzultáció előtt.  
A miniszterelnök ismertette, hogy június 9-én megalakul a kormány, a következő napra összehívják az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülését. Ezt követően hétfőn, június 12-én tartja első ülését a kormány, és ezután benyújtják az első törvénycsomagot.  
"Több levegőt kell hagyni"  
Hirdetés
Gyurcsány Ferenc közölte: az ország legfontosabb feladata ma az, hogy könnyebbé tegye az állam által jelentett súlyokat, amelyek a gazdaságra nehezednek. Hozzátette: megértették, hogy több levegőt kell hagyni az üzleti élet szereplőinek.  
A konzultáció célja, hogy az üzleti élet szereplőivel megismertessék a kormányprogramot, hogy megtárgyalják a következő évek nemzetpolitikájának főbb hangsúlyait - mondta a kormányfő.  
Véleménye szerint munkaalapú és vállalkozásbarát gazdaságot együtt kell létre hozni, ezért egyebek mellett átfogó ország- és államreformra, a közigazgatás átalakítására van szükség. Hozzátette: a jövőben a korábbinál jóval szélesebb társadalmi konszenzus alapján kell meghozni a döntéseket.  
Hirdetés
A konzultáción a kijelölt kormányfő mellett részt vett többek között Hiller István, az MSZP elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ első embere. A gazdaságot mások mellett Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke képviselte.

Forrás: magyarorszag.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

főkönyv

olyan nyilvántartás, amelyben a gazd. műveleteket időrendben, a könyvviteli számlák... Tovább

takarmánykeverő, -kiosztó kocsi

rendszerint egytengelyes, rugózatlan felépítményű, ->traktor vontatású pótkocsi, amelyben... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés