A világ legnagyobb betleheme látható Vörsön

A világ legnagyobb betleheme látható Vörsön

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Több hetes előkészület, hét nap megfeszített munka, rengeteg fenyőfa, moha, sok-sok fantázia és kitartás kellett ehhez a munkához. Magyarországon, egy kis faluban készítették el ezt a csodaszép hagyományőrző betlehemet. Vörs, a Kis Balaton partján, Somogy megyében található. 58. alkalommal állították fel a templomban a Jézus születését bemutató életképet.
A világ legnagyobb betleheme látható Vörsön, Somogy megye, vörsi templom, hagyományörző betlehem

Elkészült a világ talán legnagyobb betleheme. Vörsön a több évtizedes hagyományokhoz hűen a falu apraja-nagyja részt vett az egy hétig tartó munkában.

Több hetes előkészület, hét nap megfeszített munka, rengeteg fenyőfa, moha, sok-sok fantázia és kitartás. Így készült a vörsi betlehem, amely sokak szerint a világon a legnagyobb.

Futó Péter: -Van egy nagyon jó, egy összetartó csapat, akik az idejüket nem kímélve ingyen és bérmentve dolgoznak itt. Körülbelül egy hétig dolgoztunk minden este éjfélig, egy óráig.

Hirdetés

Farkas László polgármester szerint nincs még egy ilyen település, melynek lakói köszönetet sem várva éjt nappallá téve dolgoznak. Nemcsak saját örömükre teszik, szeretnék meghosszabbítani az idegenforgalmi szezont.

Farkas László polgármester, Vörs: - Vörsiek, mi megpróbáljuk, hogy december elsejétől január végéig újra két hónapos idegenforgalmat próbálunk csinálni.

Már az első napon sok volt a látogató. A vörsi Betlehemnek tavaly közel 40 ezer csodálója volt. Idén ennél is többre számítanak.

Hirdetés

Az 500 lelkes falu temploma - visszatérő látványossága miatt - a karácsonyi ünnep előtti és utáni hetekben valóságos zarándokhely, amire a településen advent mind a négy vasárnapján ünnepi szentmisével és különböző műsorokkal készülnek. A programok közül nem marad ki a Magyarországon szintén egyedülálló, bábtáncoltató betlehemezés sem.


 A vörsi Betlehem 2006 januárjának végéig lesz látható.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

bögölyök (Tabanidae)

a ->rovarok osztályának, a kétszárnyúak (Diptera) rendjének egyik családja. Melegkedvelő,... Tovább

galandférgesség

a különféle —>galandférgeknek ált. a vékonybélben (->bélcső) megtelepedő kifejlett... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés