Sertéstartás és megfelelő körülmények. Sertéstelepek Magyarországon.

Aggódnak az európai disznókért

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Nem megfelelő körülmények közt tartják a sertéseket több EU-tagországban - állítják állatvédő szervezetek, amelyek tagjai titokban filmezték a telepeket. A magyar állatvédelmi főfelügyelő azt állítja, a hazai telepeken csak kisebb problémák vannak. A sertések farkának levágásával, a talajjal és az ólakkal volt a legtöbb probléma az állatvédők szerint.
Sertéstartás és megfelelő körülmények

A sertések farkának levágásával, a talajjal és az ólakkal volt a legtöbb probléma az állatvédők szerint, akik titokban forgattak hat uniós tagország sertéstelepein. A vizsgálatban Dánia, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország és Spanyolország mellett Magyarországon is vizsgálták az állattartó telepeket, majd Brüsszelben tettek jelentést a tapasztalatokról. Mint mondják, hét éve él a szabályozás az állattartás körülményeiről. Ennyi idő elég lett volna az előírásokhoz való alkalmazkodásra, mégis a telepek 90 százaléka továbbra is megcsonkítja az állatok farkát, és kétharmadukban problémásak az ólak vagy a talaj.

Magyarországon az uniós átlagnak megfelelők a telepeken uralkodó körülmények - mondta el az eredmények kapcsán az MTI-nek Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő. A szakember beismerte, hogy néhány régi, felújítatlan telepen adódnak problémák, de hangsúlyozta, hogy ezek apró szabálytalanságok, nem veszélyeztetik az állatok jólétét vagy egészségét. Az uniós ellenőrzések során olyan hibákat szoktak találni, mint hogy nem kapnak játékszereket a kocák, vagy hogy elöregedett az ólok padozata. Pallós László ugyanakkor azt is kiemelte, a magyar szabályozások gyakran még szigorúbbak is, mint az Európai Unió előírásai, így valójában nincs miért aggódnia az állatokat féltőknek.
Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Gyomirtó Racer

Széles hatásspektrumú gyomirtó szer kétszikűek ellen, jelentős mellékhatással a fűféle... Tovább

szubsztrát

Valamennyi kém. vegyület, amely az enzimek aktivitásának következményeként egy adott biokém.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés