A lakás lehűtésének lehetőségei

Otthonunk lehűtése a nagy melegben

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Megérkezett a nyár, egyre melegebbek a nappalok, és az éjszakák is. Sokunknak nincs arra pénze, hogy légkondicionálót használjunk, de ne aggódjatok, van megoldás! Mostani cikkemben 6 olyan módszert mutatok, amik tényleg beváltak, próbáljátok ki mindet bátran! 

Így hűtheted le otthonodat könnyedén

A nyári nagy melegben az a legrosszabb, hogy a legtöbb napon nem is mozog a levegő, ha napközben kinyitjuk az ablakokat, akkor pedig még melegebb lesz bent. Én sokáig azt csináltam, hogy korán reggel felkeltem, kinyitottam mindent, amit ki lehetett, majd 8-9 óra körül már be is csuktam mindent, és besötétítettem a lakást. Egy ideig jó megoldás volt, aztán estére sem volt levegő, éjszaka sem volt légmozgás, és csak forgolódtunk mindannyian, nem tudtunk elaludni, ráadásul mozgás nélkül is izzadtunk…

 

Légkondink otthon nincsen, nem is szeretnék, mert rengeteget fogyaszt, az irodánkban viszont van, de megmondom őszintén, én nagyon nem szeretem. Az irodahelyiségben ilyenkor 23-24 fok van, kint viszont 30, olykor 35-40 fok, ezt a hőmérsékletkülönbséget én már nagyon nehezen viselem el, sokszor volt, hogy amikor kiléptem az ajtón, majdnem elájultam a hirtelen jött nagy melegtől. És sajnos olyan is volt, hogy begyulladt a szemem, és még olyan is, hogy megfájdult a torkom. Szóval én nem vagyok légkondipárti, persze, van, akinél bevált ez a módszer! 

 

A hosszantartó nyári meleg sajnos megviseli még azoknak az embereknek is a szervezetét, akik egyébként teljesen egészségesek, fiatalok, az idősebbekét pedig még inkább. Én minden nyáron észreveszem, hogy sokkal fáradékonyabb, ingerlékenyebb, és nyűgösebb vagyok, napközben szinte semmit nem tudok csinálni, és alig várom, hogy lemenjen a Nap, és kiüljek a kertbe. Persze, ha nem dolgoznék, sokkal másabb lenne a helyzet, de meg kell élni valamiből! A tavalyi évben kipróbáltam nagyon sok módszert annak érdekében, hogy elviselhetőbb legyen a nagy meleg, a következő oldalon csak azokat mutatom meg nektek, amik be is váltak! 

Hirdetés

 

Így hűtheted le otthonodat könnyedén

Hiába nyitunk ablakot, kapcsolunk légkondit, a levegő nem akar megmozdulni a szobában, legszívesebben a szabadban éjszakáznánk. Egy hosszabb ideig tartó ilyen időszak eléggé megviseli az emberi szervezetet, fáradtabbak, ingerlékenyebbek, nyűgösebbek leszünk, ami akár napokig elronthatja a mindennapjainkat.

 

Néhány jól bevált házi praktikával viszont változtathatunk a helyzeten és elviselhetőbbé tehetjük a szobát.

 

Nedves törülköző

Vizezzünk be hideg vízben egy nagy törülközőt és tegyük az ablakunk aljába. Ez segít párásítani a levegőt, így kevésbé ébredünk majd kiszáradva az éjszaka folyamán.

 

Párnát a hűtőbe

Ha egy-két órára egy kisebb párnát beteszünk a hűtőbe és alvás közben a fejünk alá tesszük, segít lehűteni a melegben felforrósodott feje és nyugodtabb alvási körülményeket biztosít.

Hirdetés

 

Elektromosság

Minden elektromos szerkezet hőt termel, ami az addig is meleg lakást még jobban melegíti. Éjszakára húzzunk ki minden ilyen szerkezetet.

 

Vizes zokni

Mivel a talpban található nagyon sok szervünk idegvégződése, ezért nagyon jó hűsítő hatással lehetünk az egész testre, ha vizes zoknit húzunk a lábunkra éjszakára.

 

Jégkocka

A ventilátor elé éjszakára helyezzünk egy tálban jégkockát. A megforgatott levegő ugyanis ezt a nedves, hűs levegőt fújja majd a szobában és nem a meleget mozgatja majd.

 

Ablak

Óriási tévhit, hogy sokan azt hiszik, ha leengedett redőnnyel nyitva van az ablak, az megfelelő védelmet biztosít. Napközben tartsuk zárva az ablakot és csak kora reggel és késő este szellőztessünk.

                                                    

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Érdekességek

Ti-plazmid

Az Agrobacterium tumefaciens plazmidja.Miovel a növényi sejtben szaporodásra képes,a növényi... Tovább

öncsonkítás (autotómia)

az állat, menekülése érdekében, a számára veszélyt jelentő külső inger hatásara... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés