Átszervezik a megyei földművelésügyi és vidékfejlesztési hivatalokat

Átszervezik a megyei földművelésügyi és vidékfejlesztési hivatalokat

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A hatósági feladatok átszervezésével, központosításával próbálják meg csökkenteni a létszámot a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnál. Ez helyben is sok változást jelent majd, amiről a minisztérium képviselői megkezdték a tájékoztatást.
Átszervezik a megyei földművelésügyi és vidékfejlesztési hivatalokat, MAGOSZ, Csongrád megyei elnökségi ülés, Csongrád megyei elnökségi ülés, falugazdász körzetközpont, gazdakör, hatósági állatorvos,

Átszervezik a megyei földművelésügyi és vidékfejlesztési hivatalokat. Ennek részleteit ismertette a MAGOSZ Csongrád megyei elnökségi ülésén Tasnádi Gábor, a Csongrád megyei hivatalvezető, akit az országos átalakítás koordinálásával bíztak meg.


Tasnádi Gábor elmondta, január 2-tól szervezik meg a körzeti irodákat: hét kistérségben, ahol most falugazdász körzetközpont működik, ide települ a hatósági állatorvos, a növényvédelmi, a talajvédelmi felügyelőt, az erdészeti szolgálat munkatársa, s később talán a vetőmag-felügyelő is.


- Ide szeretnénk rakni az elsőfokú hatósági jogkörök egy részét, ami itt elintézhető. A többi kérdésről a megyei központban lehet érdeklődni. A minisztériumban nem dőlhet el konkrét ügy. A cél az, hogy ez a három igazgatóság fizikailag is közel legyen egymáshoz, a munkák koordinálásában úgy tudjon együttműködni, hogy ez a hatékonyságot egyértelműen tudja javítani, kevesebb emberrel, mert egész biztos lesz létszámleépítés. Jövőre 1315 fővel kell csökkenteni a minisztérium háttérintézményeinek köztisztviselői karának a létszámát – így Tasnádi Gábor.

Hirdetés


A gazdakörök elnökségi tagjai kételyüket fejezték ki, hogyan lehet kisebb létszámmal hatékonyabban dolgozni úgy, hogy a feladatok szaporodnak. De abban maradtak, hogy a puding próbája az evés.

Forrás: Magyar Rádió

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

szubsztrát

Valamennyi kém. vegyület, amely az enzimek aktivitásának következményeként egy adott biokém.... Tovább

Gombaölo Previcur 607 SL

Gombaölő permetező szer zöldségfélék, dísznövények védelmére.Hatóanyag: 607 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés