Átszervezik a megyei földművelésügyi és vidékfejlesztési hivatalokat

Hirdetés

Átszervezik a megyei földművelésügyi és vidékfejlesztési hivatalokat

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A hatósági feladatok átszervezésével, központosításával próbálják meg csökkenteni a létszámot a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnál. Ez helyben is sok változást jelent majd, amiről a minisztérium képviselői megkezdték a tájékoztatást.
Átszervezik a megyei földművelésügyi és vidékfejlesztési hivatalokat, MAGOSZ, Csongrád megyei elnökségi ülés, Csongrád megyei elnökségi ülés, falugazdász körzetközpont, gazdakör, hatósági állatorvos,

Átszervezik a megyei földművelésügyi és vidékfejlesztési hivatalokat. Ennek részleteit ismertette a MAGOSZ Csongrád megyei elnökségi ülésén Tasnádi Gábor, a Csongrád megyei hivatalvezető, akit az országos átalakítás koordinálásával bíztak meg.


Tasnádi Gábor elmondta, január 2-tól szervezik meg a körzeti irodákat: hét kistérségben, ahol most falugazdász körzetközpont működik, ide települ a hatósági állatorvos, a növényvédelmi, a talajvédelmi felügyelőt, az erdészeti szolgálat munkatársa, s később talán a vetőmag-felügyelő is.


- Ide szeretnénk rakni az elsőfokú hatósági jogkörök egy részét, ami itt elintézhető. A többi kérdésről a megyei központban lehet érdeklődni. A minisztériumban nem dőlhet el konkrét ügy. A cél az, hogy ez a három igazgatóság fizikailag is közel legyen egymáshoz, a munkák koordinálásában úgy tudjon együttműködni, hogy ez a hatékonyságot egyértelműen tudja javítani, kevesebb emberrel, mert egész biztos lesz létszámleépítés. Jövőre 1315 fővel kell csökkenteni a minisztérium háttérintézményeinek köztisztviselői karának a létszámát – így Tasnádi Gábor.

Hirdetés


A gazdakörök elnökségi tagjai kételyüket fejezték ki, hogyan lehet kisebb létszámmal hatékonyabban dolgozni úgy, hogy a feladatok szaporodnak. De abban maradtak, hogy a puding próbája az evés.

Forrás: Magyar Rádió

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

felnevelés

az újszülött állatok teljes kifejl.-éig alkalmazott tartási, takarmányozási eljárások,... Tovább

magtisztító és -osztályozó gépek

az elcsépelt v, betakarított magvakat felhasználás előtt szennyezettségüktől (szármaradék,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.