Az oroszok sorban állnak a medgyesegyházi meggyért

Az oroszok sorban állnak a medgyesegyházi meggyért

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az elmúlt hét elején összeomlott a meggypiac — ennek ellenére a szezon végére a tavalyihoz hasonló árbevételt vár a medgyes- egyházi Medi-Fruct TÉSZ legnagyobb tagja, a csorvási Hun-Apfel Kft. Eddig az érdi- és a debreceni bőtermő meggyet szedtük le — mondta Pusztai József, a TÉSZ elnöke, a kft. ügyvezetője.
Az oroszok sorban állnak a medgyesegyházi meggyért

Eddig az érdi- és a debreceni bőtermő meggyet szedtük le — mondta Pusztai József, a TÉSZ elnöke, a kft. ügyvezetője. — Volt olyan nap, hogy négyszáz alkalmi munkás dolgozott egyszerre az étkezési meggy kézi szedésénél: diákok, nyugdíjasok, szabadságon lévők.

A Hun-Apfel meggyének két fontos piaca van: Oroszország és Németország. Pusztai József a jelenlegi helyzetet zavarosnak nevezte. A hét elején pedig valósággal összeomlott a nemzetközi és a hazai piac az alacsony árak miatt.
— Tavaly az oroszok sorba álltak a meggyünkért. Így történt ez a szezon elején is — sorolta Pusztai József. — Mivel itthon jószerével eladhatatlan a meggy, ezért sokan próbáltak szerencsét a moszkvai nagybani piacon, többen olyan gyümölccsel, amely nem ütötte meg az étkezési meggy szintjét. Túl apró volt, szemben a miénkkel, amely 23-24 milliméter átmérőjű. A nagy mennyiség miatt 15 eurocenttel csökkent az ár.
Pusztai Józseftől megtudtuk, Németországban a tavalyihoz képest 10 eurocenttel alacsonyabban, 40 eurocentes kilónkénti árral kezdődött a felvásárlási szezon, ami folyamatosan esett vissza 1-2 centtel. Most 35-36 centnél tartanak. — Ez annak köszönhető, hogy egy jánkmajtisi cég az egyik német konzervgyárnak cefreáron adta el a gyümölcsöt.
A cég számára jó hír, hogy az oroszok ismét kilincselnek a meggyükért, így azár emelkedésével számolhatnak. A Hun-Apfel most kezdi a harmadik meggyfajtája szedését. Remélik, hogy a kántorjánosi meggyel pótolni tudják a piaci anomáliák miatt kiesett bevételüket.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Gombaölo Zato Plus WG

Zato 50 WG + Merpan 80 WDG gombaölő permetezőszerek az almavarasodás, almalisztharmat és a... Tovább

takarónövény

a ->kettős termesztésben a gyámolításra szoruló növényt takaró, védő állomány, így pl.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés