A megállapodás elsődleges célja közösen felkészíteni országuk erdőgazdálkodását olyan globális kihívások ellen, mint a klímaváltozás

Magyar-osztrák erdészeti megállapodás

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Közös fellépés a globális kihívásokkal szemben Gráf József és Josef Pröll erdészetért felelős miniszterek Brüsszelben aláírták a magyar-osztrák erdészeti együttműködésről szóló megállapodást. A megállapodás elsődleges célja közösen felkészíteni országuk erdőgazdálkodását olyan globális kihívások ellen, mint a klímaváltozás.
Gráf József és Josef Pröll erdészetért felelős miniszterek Brüsszelben aláírták a magyar-osztrák erdészeti együttműködésről szóló megállapodást
A klímaváltozást a Föld országai az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének hatálya alatt 1992 óta próbálják hivatalos keretek között kezelni. A gazdagabb országok, így Ausztria és Magyarország is 1997-ben konkrét, számon kérhető vállalásokat is tettek a klímaváltozás mérséklésére. E vállalásokat az úgynevezett Kiotói Jegyzőkönyvben fogalmazták meg, mely 2005-ben lépett hatályba. A Jegyzőkönyv célja csökkenteni a klímaváltozás előidézéséért felelős üvegházhatású gázok, köztük a széndioxid felhalmozódását a légkörben.
 
A nagymennyiségű zöld biomassza fotószintetizáló képességének, valamint különleges összetett szerkezetének köszönhetően az erdők a légkörből széndioxidot kötnek meg és raktároznak faanyag formában. Ebből adódóan a Kiotói Jegyzőkönyvben tett kibocsátás-csökkentési vállalások teljesítéséhez az erdők jelentősen hozzájárulnak. Ez a hozzájárulás fokozható olyan eszközökkel, mint a tartamos, fenntartható erdőgazdálkodás támogatása vagy a fa, mint nyersanyag felhasználásának serkentése.
 
A klímaváltozás elleni magyar-osztrák közös erdészeti fellépés a Kiotói Jegyzőkönyvben vállaltakon túlmutató, példaértékű tudományos-technikai együttműködés.
Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

decentralizált vállalat

önálló hatáskörrel felruházott, gazd. egységekkel rendelkező vállalat. A decentralizálást... Tovább

üregi nyúl (Oryctolagus cuniculus)

a —>nyúlalakúak rendjének nyúlfélék családjába tartozó faj. A —>mezei nyúlnál... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés