Karácsonyfa állítás

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Ne sajnáld a karácsonyi fenyőfát, ezért van!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Érkeznek a karácsonyi ünnepek, ismét egyre többen szólalnak fel a kivágott karácsonyfák miatt, és hangoztatják, hogy a műfenyők sokkal jobbak, és nem károsítjuk velük a környezetet. Ideje tisztába tenni a dolgokat, nézzük, mit ártunk a karácsonyfákkal! 

Ártunk-e a karácsonyfa állításával?

Terjednek a műfenyők

A tendencia azt mutatja, hogy az emberek egyre jobban a műfenyőt részesítik előnyben – bár az igaz, hogy nem sok statisztika érhető el a karácsonyfák piacáról. Az Amerikai Egyesült Államokban működő Nemzeti Karácsonyfa Társaság végzett egy kutatást, eszerint nagyjából 2,5-3 millióval több műfenyőt vásároltak a tavalyi évben Amerikában, mint egy évvel azelőtt. Az adatok azonban azt is megmutatták, hogy a valódi karácsonyfák értékesítése nem igazán változott. Magyarországon is elmondható, hogy egyre többen részesítik előnyben a műfenyőket. 

Milyen megoldást választotok karácsonyra?

    

Nem ártunk semmit a valódi karácsonyfák vásárlásával 

A The Conversation oldalán találtunk egy publikálást, ami szerint az igazi és a műfenyő állítása is kevés hatással bír a környezetre, tehát teljesen mindegy, hogy melyiket választjuk. Érdemes végre mindenkinek tisztában lennie azzal, hogy a különböző karácsonyfavásárokon csak és kizárólag olyan fát lehet kapni, amelyet direkt erre a célra termesztettek, nem kis munkával.

hirdetes

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem erdőket vágnak ki azért, hogy nektek legyen otthon karácsonyfátok. És ha még hozzáteszem azt is, hogy ha a kereskedők nem nevelnének fenyőfákat, akkor valószínűleg azért lobbizna mindenki, hogy valaki neveljen fenyőt.

A fenyőfák környezetre gyakorolt hatásai

A fenyők nevelésének azért van némi környezetre gyakorolt hatása, mivel a termesztés során van olyan helyzet, amikor növényvédőszert kell használni (de ez elég ritka). A nagyobb károsító hatás inkább a már kivágott fák szállítása során lép fel, de ez a műfenyők esetében is igaz. Viszont a valódi fenyők szén-dioxidot kötnek meg életük során, nagyjából annyit, amennyi 4-5 liter benzin elégetésével keletkezik.

hirdetes

A műfenyőkkel egyébként nagyon környezetszennyezést követünk el, mivel a PVC és a fém alkatrészek gyártása során környezetre veszélyes anyagok kerülnek a levegőbe. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, erről fogok beszélni most nektek!

2020-06-05

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2019-12-12

Karácsonyfaválasztási kisokos – Szakértői tippek mindenkinek

Karácsonyfaválasztási kisokos mindenkinek, cikkünkből mindent megtudhatsz a karácsonyfák típusairól, nézzük, mit kell tudni a karácsonyfaválasztáshoz!

2019-12-17

Ezt tedd, hogy sokáig friss és szép legyen a karácsonyfád!

Hogyan lehet hosszúéletű, sokáig üde, friss a karácsonyfa? Cikkünkben erre adunk nektek választ, nézzük, mit kell tenni ahhoz, hogy sokáig szép legyen a karácsonyfa!

2019-12-16

Mindig van lejjebb – Itt a kaktuszalakú műfenyő karácsonyra…

Már nem elég, hogy van műfenyő, kitalálták a kaktuszalakú műfenyőt is. Mostani cikkemben elmondom, hol és mennyiért vásárolhatod meg a kaktuszkarácsonyfát!

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-03-27

Tisztul a Föld a koronavírusnak köszönhetően

A koronavírus miatti intézkedéseknek köszönhetően hatalmas változások következtek be a Föld életében. Egyre jobban tisztul a levegő, ennek eredményeképpen egyre tisztább a Föld.

További cikkek ebben a témában
hirdetes


84/2008. (VII. 3.) FVM rendelet

A Magyar Takarmánykódex kötelezõ elõírásairól szóló 44/2003. (IV. 26.) FVM rendelet... Tovább

allotrop módosulatok

az elemeknek különböző molekulaszerkezetű, s ennek folytán különböző molekulatömegű és... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony Karácsonyi díszek Környezetgazdálkodás Környezetvédelem