notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Karácsonyfa állítás

Hirdetés

Ne sajnáld a karácsonyi fenyőfát, ezért van!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Érkeznek a karácsonyi ünnepek, ismét egyre többen szólalnak fel a kivágott karácsonyfák miatt, és hangoztatják, hogy a műfenyők sokkal jobbak, és nem károsítjuk velük a környezetet. Ideje tisztába tenni a dolgokat, nézzük, mit ártunk a karácsonyfákkal! 

Ártunk-e a karácsonyfa állításával?

Terjednek a műfenyők

A tendencia azt mutatja, hogy az emberek egyre jobban a műfenyőt részesítik előnyben – bár az igaz, hogy nem sok statisztika érhető el a karácsonyfák piacáról. Az Amerikai Egyesült Államokban működő Nemzeti Karácsonyfa Társaság végzett egy kutatást, eszerint nagyjából 2,5-3 millióval több műfenyőt vásároltak a tavalyi évben Amerikában, mint egy évvel azelőtt. Az adatok azonban azt is megmutatták, hogy a valódi karácsonyfák értékesítése nem igazán változott. Magyarországon is elmondható, hogy egyre többen részesítik előnyben a műfenyőket. 

Milyen megoldást választotok karácsonyra?

    

Nem ártunk semmit a valódi karácsonyfák vásárlásával 

A The Conversation oldalán találtunk egy publikálást, ami szerint az igazi és a műfenyő állítása is kevés hatással bír a környezetre, tehát teljesen mindegy, hogy melyiket választjuk. Érdemes végre mindenkinek tisztában lennie azzal, hogy a különböző karácsonyfavásárokon csak és kizárólag olyan fát lehet kapni, amelyet direkt erre a célra termesztettek, nem kis munkával.

Hirdetés

 

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem erdőket vágnak ki azért, hogy nektek legyen otthon karácsonyfátok. És ha még hozzáteszem azt is, hogy ha a kereskedők nem nevelnének fenyőfákat, akkor valószínűleg azért lobbizna mindenki, hogy valaki neveljen fenyőt.

 

A fenyőfák környezetre gyakorolt hatásai

A fenyők nevelésének azért van némi környezetre gyakorolt hatása, mivel a termesztés során van olyan helyzet, amikor növényvédőszert kell használni (de ez elég ritka). A nagyobb károsító hatás inkább a már kivágott fák szállítása során lép fel, de ez a műfenyők esetében is igaz. Viszont a valódi fenyők szén-dioxidot kötnek meg életük során, nagyjából annyit, amennyi 4-5 liter benzin elégetésével keletkezik.

Hirdetés

 

A műfenyőkkel egyébként nagyon környezetszennyezést követünk el, mivel a PVC és a fém alkatrészek gyártása során környezetre veszélyes anyagok kerülnek a levegőbe. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

Forrás: Fotó: Pixabay

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2020-01-09

Vágjunk bele az önellátó életmódba – Előnyök/hátrányok szakértőktől!

Az önellátó életmód útja rögös és hosszú, éppen ezért szeretnénk nektek segítséget nyújtani mostani cikkünkkel, melyből minden kiderül az önellátó életmódról!

2020-01-16

Elgondolkodtató válasz Greta Thunbergnek és a többi környezetvédő fiatalnak!

Greta Thunberg kirohanásának, és azoknak a fiataloknak szól a Sky News műsorvezetőjének üzenete, akik a klímaváltozás ellen tüntetnek minden nap. Nézzük, mi is áll benne!

2020-01-24

Közel a katasztrófa – Ha elolvad az Thwaites-gleccser, mindennek vége!

A Thwaites-gleccser olvadása, összeomlása elképesztő katasztrófát eredményezhet. Nézzük, miért olvad a Thwaites-gleccser, és milyen következményei lesznek a Thwaites-gleccser olvadásának.

2019-12-12

Karácsonyfaválasztási kisokos – Szakértői tippek mindenkinek

Karácsonyfaválasztási kisokos mindenkinek, cikkünkből mindent megtudhatsz a karácsonyfák típusairól, nézzük, mit kell tudni a karácsonyfaválasztáshoz!

2019-12-16

Mindig van lejjebb – Itt a kaktuszalakú műfenyő karácsonyra…

Már nem elég, hogy van műfenyő, kitalálták a kaktuszalakú műfenyőt is. Mostani cikkemben elmondom, hol és mennyiért vásárolhatod meg a kaktuszkarácsonyfát!

2020-01-08

8 dolog, amit neked is meg kell tenned a klímaváltozás ellen!

8 dolog, amit te magad is megtehetsz a klímaváltozás ellen. Mostani cikkemben elmondom nektek, hogy mit tehettek a klímaváltozás ellen, olvassátok el írásomat!

2019-12-17

Ezt tedd, hogy sokáig friss és szép legyen a karácsonyfád!

Hogyan lehet hosszúéletű, sokáig üde, friss a karácsonyfa? Cikkünkben erre adunk nektek választ, nézzük, mit kell tenni ahhoz, hogy sokáig szép legyen a karácsonyfa!

2020-01-22

Elképesztő mennyiségű műanyag van a Balatonban – Még a szakértők is meglepődtek!

Elképesztő mennyiségű műanyagot mutattak ki a magyarországi vizekben, mostani cikkemben minden részletet megosztok veletek a mikroműanyagokkal kapcsolatban.

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
597 024
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
597 024
Közösség

gumiszalagos osztályozó

a vízszinteshez viszonyítva hegyesszöget alkotó síkban, két tengely között forgó... Tovább

díjlovaglás

a ló idomítottságát bíráló versenyszám; sikere lovastól, lótól egyaránt következetes,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 4.5

Karácsony Karácsonyi díszek Környezetgazdálkodás Környezetvédelem