Gazdaság, növénytermesztés, állattenyésztés friss hírek: támogatás a borágazatban.

Igényelhető a 1,17 milliárdos támogatás

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Október 17-től igényelhető a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatás, amely során a kis és közép- vállalkozások 40%-os, míg a nagyvállalatok 20%-os támogatást igényelhetnek, a rendelkezésre álló 4 millió eurónyi - 1,17 milliárd forint - keretösszegből. Támogatás kizárólag olyan új, első üzembe helyezésű gép vásárlásához nyújtható, amely javítja a vállalkozás összteljesítményét.
1.17 milliós támogatás a borágazatban

Borászati gépek vásárlásához igényelhető támogatásAz Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez a 2011. évtől igényelhető támogatásról szóló 83/2011. (VIII. 31.) VM rendelet értelmében 2011. október 17-től igényelhető a hangsúlyozottan új, első üzembe helyezésű gépek beszerzéséhez, vásárlásához nyújtandó uniós támogatás a borágazatban, a támogatás kifizetésének legkésőbbi határideje 2012. október 15-e - olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

Fontos tudni, hogy a támogatás utófinanszírozott, vagyis a támogatást felhasználónak előre meg kell vásárolnia a gépet és az üzembe helyezést követően lehet kérelmezni a támogatást. Támogatás kizárólag olyan új, első üzembe helyezésű gép vásárlásához nyújtható, amely javítja a vállalkozás összteljesítményét, és célja a szőlőből készült termékek előállítása vagy forgalmazásra történő előkészítése.

A meglévő gép, vagy annak részeinek lecserélése esetén, a termelési kapacitást legalább 25%-kal kell növelni vagy a termelés jellegét vagy az alkalmazott technológiát alapvetően kell megváltoztatni. Egy kérelmező részére nyújtható támogatási összeg, támogatási időszakonként legalább 1 000 000 Ft, legfeljebb 100 000 000 Ft lehet. Támogatást olyan borászati üzem igényelhet, amely KKV-nak vagy nagyvállalatnak minősül.
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

vemhes és szoptató kocák tartása

A vemhes kocák elhelyezésének két formája ismert: az egyedi és a csoportos tartás. Az egyedi... Tovább

formalizmus

régebben elterjedt felfogás, amely a termelőképességtől gyakran független küllemi bélyegek... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés