Vészesen támadnak a gombák

Vészesen támadnak a gombák

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A korábbi aszályos száraz időben a lisztharmat, az utóbbi hetek esős melegében pedig már a peronoszpóra és a szürkepenész is támadja a gyümölcsöket, szőlőt. Aki nem permetez nagyon ráfázhat. Védekezés hiányában néhány nap alatt elpusztulhat a növények teljes lombozata is.
Vészesen támadnak a gombák

A szőlőben a peronoszpóra, a lisztharmat és a szürkepenész okoz gondot a gazdáknak. Azokban az ültetvényekben, amelyekben a jégverés következtében vagy korábbi lisztharmat fertőzés miatt a bogyók sérültek, felrepedtek, molykártétellel is kell számolni írta a kemma.hu.

A paradicsomban és a burgonyában a burgonya- és paradicsomvész ütheti fel a fejét. Védekezés hiányában néhány nap alatt elpusztulhat a növények teljes lombozata is.
Almásokban és körtésekben továbbra is kedveznek a környezeti feltételek a körte-, és almavarasodásnak. A kajszi- és őszibarackban levélfoltosodást és levélhullást okozhat az úgynevezett sztigminás fertőzés, betegség. A tengeri sincs biztonságban a tengernyi esőt miatt: a kukoricában megkezdődött a kukoricabogár imágók előjövetele, ezért célszerű megkezdeni a feromoncsapdás rajzásmegfigyelést.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

lóöszvér

lókanca és szamárcsődör ivadéka. Az anyai hatás megnyilvánulásaként szervezete finomabb,... Tovább

bendőrenyhesség

a bendő (->gyomor) eleinte gyenge, később gyenge és ritka mozgásával v. teljes... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés