Újra igényelhetnek géptámogatást a gazdálkodók

Újra igényelhetnek géptámogatást a gazdálkodók

Hirdetés

A támogatási igényeket a gazdálkodók június 15. és július 15. között nyújthatják be. A feltételek a korábbi, mintegy másfél évvel ezelőtt lebonyolított hasonló projekt kiírásainak felelnek meg – nyilatkozta Gőgös Zoltán a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.
Újra igényelhetnek géptámogatást a gazdálkodók

A támogatási forrás összege mintegy 30 milliárd forint. Ezzel az összeggel hozzávetőlegesen 90-100 milliárd forint összegű beruházás valósítható meg az államtitkár szerint.

Gőgös Zoltán elmondta, hogy 25 százalékos támogatás igényelhető a növénytermesztésben használt eszközök beszerzéséhez, míg 35 százalékos támogatást kaphatnak mindazok, akik az állattenyésztés kiszolgálásával összefüggő berendezéseket, gépeket vásárolnak. A gazdálkodók az idén már megvásárolt gépeik után is igényelhetik a támogatást. Vagyis a tárgyévi gépberuházás elszámolható.
Az államtitkár egyetlen fontos eltérésre hívta fel a figyelmet: a korábbi géptámogatási program végrehajtására a gazdálkodóknak két évük volt, most pedig az igénybe vett támogatással már október 1-31. között el kell számolniuk. Ezzel a szaktárca célja, hogy a gazdálkodók még az idén hozzájutnának a támogatási pénzekhez.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

E-vitamin-hiány

következménye a fiatal állatok fejl.-ének lassúbbodása, a sejtlégzésben, a szénhidrátok, a... Tovább

glikogén

glükózmolekulákból felépülő, az amilo-pektinhez (keményítő) hasonló szerkezetű, de... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.