Újra igényelhetnek géptámogatást a gazdálkodók

Újra igényelhetnek géptámogatást a gazdálkodók

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A támogatási igényeket a gazdálkodók június 15. és július 15. között nyújthatják be. A feltételek a korábbi, mintegy másfél évvel ezelőtt lebonyolított hasonló projekt kiírásainak felelnek meg – nyilatkozta Gőgös Zoltán a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.
Újra igényelhetnek géptámogatást a gazdálkodók

A támogatási forrás összege mintegy 30 milliárd forint. Ezzel az összeggel hozzávetőlegesen 90-100 milliárd forint összegű beruházás valósítható meg az államtitkár szerint.

Gőgös Zoltán elmondta, hogy 25 százalékos támogatás igényelhető a növénytermesztésben használt eszközök beszerzéséhez, míg 35 százalékos támogatást kaphatnak mindazok, akik az állattenyésztés kiszolgálásával összefüggő berendezéseket, gépeket vásárolnak. A gazdálkodók az idén már megvásárolt gépeik után is igényelhetik a támogatást. Vagyis a tárgyévi gépberuházás elszámolható.
Az államtitkár egyetlen fontos eltérésre hívta fel a figyelmet: a korábbi géptámogatási program végrehajtására a gazdálkodóknak két évük volt, most pedig az igénybe vett támogatással már október 1-31. között el kell számolniuk. Ezzel a szaktárca célja, hogy a gazdálkodók még az idén hozzájutnának a támogatási pénzekhez.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

gépi fejés

gépi úton történő tejnyerés a tejelő állattól. Vákuum létesítésével a fejőkészülék... Tovább

aberráció

rendellenesség, a szabályostól való eltérés; pl. fejlődési rendellenesség,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés