Korszerűsítették a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont épületét - mondta el a főigazgató-helyettes, a projekt felelőse az MTI-nek.

Hirdetés

Energiatakarékosság-korszerűsítés-uniós projekt

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Gödöllő, 2011. július 20., szerda (MTI) – Korszerűsítették a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont épületét - mondta el a főigazgató-helyettes, a projekt felelőse az MTI-nek.
Korszerűsítették a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont épületét
Jenes Barnabás közölte: korszerű nyílászárókat és új hőszigetelést kapott a húszéves épület, és megújult a klímarendszere is.  Az agrár-biotechnológiai kutatásoknak helyet adó intézet felújítása 221,5 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósult meg. A projekt eredményeként jelentősen csökken az intézmény földgázfelhasználása és villamosenergia-fogyasztása.
A főigazgató-helyettes elmondta, hogy 250 elavult nyílászárót cseréltek ki, új hőszigetelő réteget kapott az épület és korszerűsítették a hűtési rendszert. Hozzátette: a korszerűsítésnek azért van nagy jelentősége, mert az intézet, az ott folyó munka jellege miatt, sok energiát használ fel. Az intézetben 4000 négyzetméter labor- és közel 800 négyzetméter üvegházi területen folynak a kutatások. A kiegyenlített hőmérséklet fontos a termesztett növények szempontjából, de különösen nagy jelentősége az állatkísérletek esetén van.
A növény- és állatházakban növénykultúránként és állatfajonként más-más hőmérsékleti szintet kell beállítani, és legfeljebb egyfokos eltérés lehet a leghidegebb téli vagy a legforróbb nyári napokon is – magyarázta a főigazgató-helyettes.
Hirdetés

Forrás: www.mti.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
347 669
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 764 488
Közösség

Rovarölo Insegar 25 WG

Az integrált gyümölcsösök nélkülözhetetlen szere, hernyó kártevők ellen.Hatóanyag: 25 %... Tovább

takarmányrozs

a magnak termesztett ->rozs egyes fajtáit zöldtakarmány céljára szeptemberben vetik,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 240

Átlagos értékelés: 4.9