Korszerűsítették a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont épületét - mondta el a főigazgató-helyettes, a projekt felelőse az MTI-nek.

Energiatakarékosság-korszerűsítés-uniós projekt

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Gödöllő, 2011. július 20., szerda (MTI) – Korszerűsítették a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont épületét - mondta el a főigazgató-helyettes, a projekt felelőse az MTI-nek.
Korszerűsítették a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont épületét
Jenes Barnabás közölte: korszerű nyílászárókat és új hőszigetelést kapott a húszéves épület, és megújult a klímarendszere is.  Az agrár-biotechnológiai kutatásoknak helyet adó intézet felújítása 221,5 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósult meg. A projekt eredményeként jelentősen csökken az intézmény földgázfelhasználása és villamosenergia-fogyasztása.
A főigazgató-helyettes elmondta, hogy 250 elavult nyílászárót cseréltek ki, új hőszigetelő réteget kapott az épület és korszerűsítették a hűtési rendszert. Hozzátette: a korszerűsítésnek azért van nagy jelentősége, mert az intézet, az ott folyó munka jellege miatt, sok energiát használ fel. Az intézetben 4000 négyzetméter labor- és közel 800 négyzetméter üvegházi területen folynak a kutatások. A kiegyenlített hőmérséklet fontos a termesztett növények szempontjából, de különösen nagy jelentősége az állatkísérletek esetén van.
A növény- és állatházakban növénykultúránként és állatfajonként más-más hőmérsékleti szintet kell beállítani, és legfeljebb egyfokos eltérés lehet a leghidegebb téli vagy a legforróbb nyári napokon is – magyarázta a főigazgató-helyettes.
Hirdetés

Forrás: www.mti.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

havasi kecske (Capra montana)

a szarvasmarha félék családjának kecskealakúak (Caprinae) alcsaládjába tartozó, a magas... Tovább

PR63E82 (XF 44 17)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:A PR63A82 peronoszpóra rezisztens változata,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.