Az emberiséget okolja az éghajlati változásokért az ENSZ, klímaváltozás, globális felmelegedés, hőhullám, jéghegy, IPCC, átlaghőmérséklet,energiahordozó, erőmű, üvegházhatás

Hirdetés

Az emberiséget okolja az éghajlati változásokért az ENSZ

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Eddigi leghatározottabb figyelmeztetését tette közzé az ENSZ klímaváltozással foglalkozó kormányközi bizottsága pénteken arról, hogy az emberi tevékenység idézi elő a gyorsuló globális felmelegedést, további nyomást gyakorolva a világ országaira annak érdekében, hogy tegyenek többet e folyamat megfékezése érdekében.
Az emberiséget okolja az éghajlati változásokért az ENSZ, klímaváltozás, globális felmelegedés, hőhullám, jéghegy, IPCC, átlaghőmérséklet,energiahordozó, erőmű, üvegházhatás

A globális felmelegedés kérdésében a legtekintélyesebbnek számító, több mint 130 ország 2500 tudósát tömörítő bizottság (IPCC) jelentésében több heves esőzést, olvadó jéghegyeket, aszályokat és hőhullámokat, valamint a tengerszint lassú emelkedését vetítette előre.
 A dokumentum szerzői "nagyon valószínűnek" nevezték - a megfogalmazás 90 százalék feletti valószínűséget takar -, hogy az elmúlt fél évszázadban tapasztalt felmelegedés nagy része az emberi tevékenységgel, a fosszilis energiahordozók elégetésével magyarázható.

Hirdetés

Ez elmozdulás az IPCC előző, 2001-es jelentésében foglaltakhoz képest, a testület abban ugyanis még csak "valószínűnek" - legalább 66 százalékos valószínűséget jelentőnek - tartotta, hogy az emberiség okolható az éghajlat változásáért.

"A huszadik század közepe óta a világ átlaghőmérsékletében megfigyelt emelkedés nagy része nagy valószínűséggel annak tulajdonítható, hogy növekedett az emberiség által kibocsátott, üvegházhatást okozó gázok koncentrációja" - áll a hivatalosan pénteken reggel Párizsban nyilvánosságra hozandó jelentésben, amelybe a brit hírügynökség előzetesen betekintést nyert.

Hirdetés

A jelentés 20 oldalas összefoglalója olyan veszélyekkel szembesíti a döntéshozókat, mint az északi-sarki jégtakaró elolvadása és a Golf-áramlat lassulása.

Az ENSZ tisztségviselői azt remélik, hogy a dokumentumban foglaltak cselekvésre késztetik majd a kormányokat az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése érdekében. E gázok alapvetően a fosszilis energiahordozók erőművekben, gyárakban és autókban való elégetésével kerülnek a légkörbe.

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

argali (Ovis ammon)

a —>szarvasmarha-félék családjának juhalakúak (Ovinae) alcsaládjába tartozó, Tibet és... Tovább

22/2006. (III. 23.) FVM rendelet

a zöldség-gyümölcs termelõi értékesítõ szervezetek támogatásáról szóló 36/2005. (IV.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.