notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Citromlekvár, narancslekvár készítése

Hirdetés

Téli befőzés – Citrom-, és narancslekvár készítése

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Télen is főzhetünk lekvárt, ráadásul nem is akármilyet, mostani cikkünkben elmondjuk nektek, hogyan készíthettek isteni finom dzsemet szezonális citrusfélékből, jöjjön a citrom-, illetve a narancslekvár receptje! 

Készíts télen is lekvárt

A lekvár egy olyan sűrű pép, amely a gyümölcs cukorral vagy cukor nélkül történő főzése alatt jön létre. A hagyományos házi lekvár szilvából, illetve sárgabarackból készül, de korábban már megmutattuk, hogyan készül a szőlőlekvár, az eperlekvár, a sütőtöklekvár, és a fügelekvár.A lekvár egy olyan sűrű pép, amely a gyümölcs cukorral vagy cukor nélkül történő főzése alatt jön létre. A hagyományos házi lekvár szilvából, illetve sárgabarackból készül, de korábban már megmutattuk, hogyan készül a szőlőlekvár, az eperlekvár, a sütőtöklekvár, és a fügelekvár.

 

Cukor nélkül elsősorban a szilvát, a szőlőt és a cseresznyét főzik, míg a többi gyümölcs főzése során olyan arányban cukrozzák, amennyi a mag nélküli, nyers gyümölcs súlya, magyarán 10 kilogramm sárgabarackhoz 10 kilogramm cukor jár. A cukornak egyébként nemcsak az édesítésben, hanem a tartósításban is jelentős szerepe van, éppen ezért nem helyettesíthető mesterséges édesítőszerekkel. 

Hirdetés

 

Nyugat-, és Észak-Európában is készítenek lekvárt, ezeken a tájegységeken abban különbözik a dzsem, hogy gyümölcsdarabokat is tartalmaz, és nem olyan homogén, mint az általunk ismert finomság. Eddig azt tudta a legtöbb ember, hogy a téli időszak nem a befőzés ideje, ebben viszont nagyot téved mindenki! A szezonális citrusfélékből is készíthetünk isteni finom lekvárt, most azt mutatjuk meg nektek, hogyan használhatjátok erre a célra a citromot, illetve a narancsot.

Hirdetés

 

Én megmondom őszintén, hogy először ódzkodtam a lekvár elkészítésétől, mert én mindig is a hagyományos ízeket szerettem, viszont meggyőztem magam, és kipróbáltam, nem csalódtam, ugyanis pillanatok alatt elfogyott az egész, nemcsak én, hanem az egész család imádta! 

 

A receptek megmutatása előtt elmondom, hogy a lekvárok készítéséhez kezeletlen héjú, lehetőség szerint bio gyümölcsöket használjatok, amik mentesek mindentől, nem permetezték, és nem kezelték semmivel! Érdemes meglátogatnotok a közelben lévő piacot, és érdeklődni a gyümölcsökről, keressetek olyan eladót, akit ismertek! Most pedig jöjjenek a receptek, a következő oldalon megmutatom mind a kettőt! 
 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-08-05

Morgan Freeman méhrezervátummá alakította 500 ezer négyzetméteres farmját

Morgan Freeman-ről igazán példát vehetne az összes ember, ő az, aki tényleg mindent képes megtenni, ha állatokról van szó, most 500 000 négyzetméteres farmját alakította át a méhek miatt.

2019-08-01

Bevezetés a méhészkedésbe - Útmutató kezdő méhészeknek

Most vágnál bele a méhészkedésbe? Akkor mindenképp olvasd el cikkünket, ugyanis most mindent elmondunk nektek a méhészkedés alapjairól!

2019-08-01

Házikertben is terem a gyapot – Itt a teljes termesztési útmutató mindenkinek!

A gyapot termesztéséről mondok el most nektek mindent, olvassátok el cikkünket, és termesszetek gyapotot ti is a saját kertetekben – A gyapottermesztés rejtelmei mindenkinek.

2019-07-31

A magyar konyha elengedhetetlen alakja - A savanyított uborka titkai!

A savanyított uborka nélkülözhetetlen részét képezi a magyar konyhának, jó hír, hogy bárki képes otthon uborkát savanyítani, most azt is elmondom, hogyan!

2019-08-08

Az eddiginél is nagyobb poloskainvázió közeleg? - Interjú Dr. Vétek Gáborral

Poloskahelyzet Magyarországon – Dr. Vétek Gáborral, a Szent István Egyetem docensével beszélgettünk arról, hogy milyen ma a poloskahelyzet Magyarországon.

2019-08-05

Így csalogass szitakötőket kertedbe

A szitakötők olyanok, mintha épp egy meséből léptek volna elő, de nemcsak csodálatosan szépek, hanem hasznosak is, most elmondom, hogyan csalogathattok belőlük többet kertetekbe!

2019-08-12

Magadat véded, közben mindent pusztítasz – A naptej rejtett árnyoldalai…

A naptejnek számtalan káros hatása van, mostani cikkemben elmondom nektek, miért nem lenne szabad senkinek sem naptejet használnia! Minden a naptejről!

2019-08-07

Minden, amit egy kertésznek a kerti mák termesztéséről tudnia kell

Mostani cikkünkben a kerti mák termesztéséről fogunk mindent elmondani. Érdemes elolvasnia mindenkinek szakértőnk remek írását a kerti mákról.

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
240 452
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 413 899
Közösség

litoszféra

a Földnek a földkérget és a földköpeny felső részét magában foglaló szilárd része. A... Tovább

idegrendszer

a soksejtű állatokban az ingerület vezetésére és feldolgozására, a szervek, szervrendszerek... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 101

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Gazdaság