Sárgabarack lekvár könnyedén és olcsón

hirdetes

Így készül a tökéletes sárgabarack lekvár!

Szélesi Ferenc - Főkertész, AN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Idén is elérkezett a sárgabarack szezonja, készülhetnek ismét a jobbnál jobb befőttek, kompótok és természetesen a sárgabarack lekvárok! A most következő cikkben nagyanyáink legtökéletesebb sárgabarack lekvár receptjét osztom meg veletek! 

Istenien finom sárgabarack lekvár

Az igazi sárgabarack lekvár

Sajnos a boltban kapható lekvárok többsége nem adja vissza azt az ízt, amit nagyanyáink lekvárjai, régen még nagyon jól tudták, hogyan készül a tökéletes lekvár! Érdemes mindenkinek elsajátítania a lekvár készítés egyáltalán nem nehéz fortélyait! Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy pálinkát és lekvárt is lehet készíteni szinte minden gyümölcsből, de az igazi akkor is a barack! A nyáron érő finom gyümölcs ízét élvezheted frissen is, télen pedig hihetetlen élményt nyújt a belőle készült lekvár, akár palacsintába töltve, akár kenyérre kenve, egyszerűen hihetetlenül nagy kincs!

A legjobb sárgabarack lekvár receptje

Most pedig nézzük a tökéletes receptet, amit régen az egész faluban emlegetett mindenki, nagyanyáink ugyanis tudták, hogy készül a legjobb sárgabarack lekvár!

hirdetes

Hozzávalók:

Először is szükséged lesz 4-5 kilogramm sárgabarackra, a legjobb, ha van saját fád, ha viszont nincs, akkor sétálj le a piacra, és vásárold meg a szükséges mennyiséget. Amit be kell még szerezned, az nagyjából 100-150 dekagramm kristálycukor, ízlés szerint, illetve nátrium-benzoát.

hirdetes

Elkészítés

Ha meg van minden, akkor mossuk meg jó alaposan a gyümölcsöket, magozzuk ki mindet, és válogassuk át, a csúnya részeket vágjuk ki mindenképp! A félbevágott barackokat daráljuk le, majd tegyük egy nagy fazékba, és már mehet is a tűzhelyre, főzzük meg. Szórjuk bele a cukrot és a nátrium-benzoátot, és alacsony lángon főzzük fel, közben kevergessük folyamatosan. Állagát úgy ellenőrizhetjük, hogy kiszedünk belőle egy keveset egy tányérra, és pár perc hűlés után megkóstoljuk.

Ha a kívánt állagot elértük, akkor töltsük steril, előre kifőzött üvegekbe. Az üvegeket lehetőség szerint teljesen töltsük fel, majd zárjuk le légmentesen. Ezután az üvegeket állítsuk a tetejükre pár percig és már mehetnek is 2-3 napra meleg takarók, pokrócok közé, hogy minél lassabban hűljön le. Az elkészült lekvárok akár évekig is elállnak, próbáljátok ki mindenképpen! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-10-03

5 Októberi fesztivál a Balatonon, amelyek felturbózzák az utószezonos programokat!

Az őszi hónapok nem csak a falevelek gyönyörű színeiben pompáznak a Balaton körül, hanem számos izgalmas fesztivál is várja a látogatókat az utószezonban!

2023-10-03

Imádod a Horrorokat? Akkor Ezt a 6 Horrorfilmes Helyszínt Imádni Fogod!

Most azoknak a filmeseknek és horror rajongóknak állítunk össze egy listát, akiknek az ijesztő filmek keltik fel a fantáziáját. Horrorfilmes helyszínek itt!

2023-10-03

Sosem hallottál még szarvasbőgést? Mutatjuk a legjobb szarvasleső helyeket!

Magyarország gazdag szarvaspopulációval büszkélkedhet, és számos helyen lehetőség nyílik megcsodálni és meghallgatni a különleges szarvasbőgés rivalizálást

2023-10-03

A Keszthelyi-hegység romantikus várromja | Holdfényes túra Rezi várához

A Rezi vár nem csak egy történelmi helyszín, hanem egy romantikus éjszakai kalandra is hív. Könnyen megközelíthető romjainál páratlan a kilátás a Balatonra

2023-10-04

Így juthatnak busás támogatáshoz a gazdák - Segítség a gabonaválságban

A magyar mezőgazdaság számára elérhetővé vált egy kamattámogatással segíti a gazdálkodókat az ukrán gabonaválság miatti piaci nehézségek kezelésében.

2023-10-03

Tulipánok kombinálása más növényekkel: Így alkosd meg a tökéletes tavaszi kerted még ősszel

Milyen növényekkel, virágokkal érdemes társítani a tulipánokat? Hova és mikor érdemes őket ültetni a legszebb tavaszi mesekert érdekében? Mutatjuk a választ!

2023-10-03

Az ősz a gombák szezonja: készítsd el te is ezt a fenséges gombás rizottót!

Nekem a kedvenc évszakom az ősz és imádok minden őszi ételt, elhoztam most a kedvenc gombás rizottó receptemet, gyere, próbáld ki te is, nem fogod megbánni!

2023-10-03

Itt van az őszi metszési időszak: Ezeket a metszési hibákat kerüld el!

Az őszi metszés kritikus időszak a kert gondozásában, amely meghatározza a növények fejlődését a következő évszakokban - kerüld el ezeket a metszési hibákat!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kultivátor

sokféle mezőgazdasági hasznosítású kapálógép, amelyet a kemizálás térhódításával... Tovább

34/2006. (V. 12.) FVM rendelet

a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján nyújtható méhészeti támogatások... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés