Sárgabarack lekvár könnyedén és olcsón

Hirdetés

Így készül a tökéletes sárgabarack lekvár!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Idén is elérkezett a sárgabarack szezonja, készülhetnek ismét a jobbnál jobb befőttek, kompótok és természetesen a sárgabarack lekvárok! A most következő cikkben nagyanyáink legtökéletesebb sárgabarack lekvár receptjét osztom meg veletek! 

Istenien finom sárgabarack lekvár

 

Sajnos a boltban kapható lekvárok többsége nem adja vissza azt az ízt, amit nagyanyáink lekvárjai, régen még nagyon jól tudták, hogyan készül a tökéletes lekvár! Érdemes mindenkinek elsajátítania a lekvár készítés egyáltalán nem nehéz fortélyait! Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy pálinkát és lekvárt is lehet készíteni szinte minden gyümölcsből, de az igazi akkor is a barack! A nyáron érő finom gyümölcs ízét élvezheted frissen is, télen pedig hihetetlen élményt nyújt a belőle készült lekvár, akár palacsintába töltve, akár kenyérre kenve, egyszerűen hihetetlenül nagy kincs!

 

Most pedig nézzük a tökéletes receptet, amit régen az egész faluban emlegetett mindenki, nagyanyáink ugyanis tudták, hogy készül a legjobb sárgabarack lekvár!

Hirdetés

 

Istenien finom sárgabarack lekvár

 

Először is szükséged lesz 4-5 kilogramm sárgabarackra, a legjobb, ha van saját fád, ha viszont nincs, akkor sétálj le a piacra, és vásárold meg a szükséges mennyiséget. Amit be kell még szerezned, az nagyjából 100-150 dekagramm kristálycukor, ízlés szerint, illetve nátrium-benzoát.

Hirdetés

 

Ha meg van minden, akkor mossuk meg jó alaposan a gyümölcsöket, magozzuk ki mindet, és válogassuk át, a csúnya részeket vágjuk ki mindenképp! A félbevágott barackokat daráljuk le, majd tegyük egy nagy fazékba, és már mehet is a tűzhelyre, főzzük meg. Szórjuk bele a cukrot és a nátrium-benzoátot, és alacsony lángon főzzük fel, közben kevergessük folyamatosan. Állagát úgy ellenőrizhetjük, hogy kiszedünk belőle egy keveset egy tányérra, és pár perc hűlés után megkóstoljuk.

 

Ha a kívánt állagot elértük, akkor töltsük steril, előre kifőzött üvegekbe. Az üvegeket lehetőség szerint teljesen töltsük fel, majd zárjuk le légmentesen. Ezután az üvegeket állítsuk a tetejükre pár percig és már mehetnek is 2-3 napra meleg takarók, pokrócok közé, hogy minél lassabban hűljön le. Az elkészült lekvárok akár évekig is elállnak, próbáljátok ki mindenképpen! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-05-11

Termesszük együtt ezt a különleges növényt – Tudnivalók a rukkoláról!

Cikkünkben most mindent megtudhattok a rukkola termesztéséről, a rukkola felhasználásáról! Érdemes elolvasnotok írásunkat, hiszen minden hasznos információt leírtunk a rukkoláról!

2019-05-10

Amiről még sehol sem olvashattál - Ilyen talajhőmérsékletet kell biztosítanod növényeid számára

A talajhőmérséklet rendkívül nagy szerepet játszik a növények fejlődésében, cikkünket éppen ezért írtuk most meg nektek, tudjatok meg mindent az ideális talajhőmérsékletről!

2019-05-06

Elképesztő, Magyarország egyik legidősebb erdejét vágták ki a Bükkben!

Elképesztő, ami Magyarországon (is) zajlik, most 180 évesnél idősebb erdőt vágtak ki védett területen, a Bükki Nemzeti Parkban. Nézzük a részleteket!

2019-05-09

13 növénytartóban termeszthető gyümölcs, amit imádni fogsz!

A növénytartós kertészkedés egyre jobban kezd elterjedni, ez nem véletlen, hiszen nincs szükség nagy területre hozzá, ráadásul költséghatékony megoldás.

2019-05-10

Magyarországon is így kéne? Focipályából hoztak létre briliáns biogazdaságot!

Felszámolták a focipályát, hogy létrehozhassanak egy biogazdaságot a helyén – Ezzel megmentették az egész iskolát, és jobb életet biztosítanak a gyerekek számára!

2019-04-29

Neveljünk sikeresen fahéjfát, és legyen saját fahéjunk!

Saját kertünkben nevelhetünk sikeresen fahéjfát, ezáltal soha többé nem kell vásárolnunk fahéjat a boltban. Most mindent megtudhattok a fahéj termesztéséről.

2019-05-06

A legfontosabb hónap az évben – Májusi teendők a kiskertben

Májusban nagyon sok dolgunk van a kertben, ilyenkor kell mindent megtennünk azért, hogy növényeink egészséges, szépek legyenek, és ekkor biztosíthatjuk nagyobb terméshozamot is!

2019-05-04

Minden, amit egy kertésznek a komló termesztéséről tudnia kell

A komlóról megoszlik az emberek véleménye, ez pedig nem véletlen. Sokak szerint a komló nem más, mint egy idegesítő kúszónövény, ami mindent tönkretesz, mások viszont azon a véleményen vannak, hogy a komló egy nagyon hasznos, szuper növény. Nézzük, mi az igazság a komlóval kapcsolatban!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
454 092
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 485 882
Közösség

Magyar Állatorvosi Kamara Állatvédelmi Bizottság

Állatvédõ szervezet Dr. Lorászkó Gábor, dr. Gerencsér Ferenc, dr. Gráf Zoltán.... Tovább

antigén

a szervezetbe jutó idegen anyagok közül a.-nek nevezik mindazokat, amelyek a szervezet... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Gazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés