notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sárgabarack lekvár könnyedén és olcsón

Hirdetés

Így készül a tökéletes sárgabarack lekvár!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Idén is elérkezett a sárgabarack szezonja, készülhetnek ismét a jobbnál jobb befőttek, kompótok és természetesen a sárgabarack lekvárok! A most következő cikkben nagyanyáink legtökéletesebb sárgabarack lekvár receptjét osztom meg veletek! 

Istenien finom sárgabarack lekvár

 

Sajnos a boltban kapható lekvárok többsége nem adja vissza azt az ízt, amit nagyanyáink lekvárjai, régen még nagyon jól tudták, hogyan készül a tökéletes lekvár! Érdemes mindenkinek elsajátítania a lekvár készítés egyáltalán nem nehéz fortélyait! Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy pálinkát és lekvárt is lehet készíteni szinte minden gyümölcsből, de az igazi akkor is a barack! A nyáron érő finom gyümölcs ízét élvezheted frissen is, télen pedig hihetetlen élményt nyújt a belőle készült lekvár, akár palacsintába töltve, akár kenyérre kenve, egyszerűen hihetetlenül nagy kincs!

 

Most pedig nézzük a tökéletes receptet, amit régen az egész faluban emlegetett mindenki, nagyanyáink ugyanis tudták, hogy készül a legjobb sárgabarack lekvár!

Hirdetés

 

Istenien finom sárgabarack lekvár

 

Először is szükséged lesz 4-5 kilogramm sárgabarackra, a legjobb, ha van saját fád, ha viszont nincs, akkor sétálj le a piacra, és vásárold meg a szükséges mennyiséget. Amit be kell még szerezned, az nagyjából 100-150 dekagramm kristálycukor, ízlés szerint, illetve nátrium-benzoát.

Hirdetés

 

Ha meg van minden, akkor mossuk meg jó alaposan a gyümölcsöket, magozzuk ki mindet, és válogassuk át, a csúnya részeket vágjuk ki mindenképp! A félbevágott barackokat daráljuk le, majd tegyük egy nagy fazékba, és már mehet is a tűzhelyre, főzzük meg. Szórjuk bele a cukrot és a nátrium-benzoátot, és alacsony lángon főzzük fel, közben kevergessük folyamatosan. Állagát úgy ellenőrizhetjük, hogy kiszedünk belőle egy keveset egy tányérra, és pár perc hűlés után megkóstoljuk.

 

Ha a kívánt állagot elértük, akkor töltsük steril, előre kifőzött üvegekbe. Az üvegeket lehetőség szerint teljesen töltsük fel, majd zárjuk le légmentesen. Ezután az üvegeket állítsuk a tetejükre pár percig és már mehetnek is 2-3 napra meleg takarók, pokrócok közé, hogy minél lassabban hűljön le. Az elkészült lekvárok akár évekig is elállnak, próbáljátok ki mindenképpen! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2020-01-21

Paprikapalánta nevelése – Szakértői kisokos mindenkinek!

A paprika palántázása, szakértőnk mindent elmond nektek a paprika palántázásáról, olvasd el remek írását, és tudj meg mindent a paprika palántázásáról.

2020-01-23

Használd a természet naptárát a kertben – A fenológia fontossága!

Fenológia szerepe a kertészkedésben, mi az a fenológia és milyen szerepe van a kertészkedésben? Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a fenológiáról!

2020-01-24

A sokoldalú citronella – A teljes termesztési útmutató szakértőktől!

A citronella termesztése, a citronella felhasználása, minden, amit tudni érdemes a citronelláról. Szakértőnk mond el nektek mindent a citronelláról!

2020-01-15

Legyen saját kávétermésed – A teljes kávétermesztési útmutató!

Kávétermesztés saját kezűleg, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a kávétermesztésről. Legyen saját kávétermésetek, tudjatok meg mindent a kávétermesztésről!

2020-01-13

Kíméletlen húsevő - A Vénusz légycsapója gondozása, nevelése

Vénusz légycsapója, egy különleges növényt mutatok most be nektek, olvassátok el írásomat, és tudjatok meg mindent a Vénusz légycsapójáról!

2020-01-16

Kertünk gyöngyszerű ékessége – A kínai lilabogyó

A kínai lilabogyó csodaszép éke lehet kertünknek, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a kínai lilabogyóról, ismerjétek meg közelebbről a kínai lilabogyót!

2020-01-24

Az egres szakszerű metszése – Még tavasz előtt cselekednünk kell!

Az egres metszése nagyon fontos feladat, éppen ezért most mindent elmondok nektek az egres metszéséről! Fontos, hogy mindenképp elolvassátok cikkünket az egres metszéséről!

2019-10-18

Kevés a termés, pofátlanul drága a dió – Nézzük az okokat!

Elképesztően drága lesz idén a dió, lassan ott fogunk tartani, hogy igazi luxuscikké fog válni a dióbél. Nézzük, miért ilyen drága a dió, a dióbél drágulása.

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
622 902
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
622 902
Közösség

korreláció

különböző folyamatok, jelenségek és ezeket leíró mennyiségek közötti összefüggés. A... Tovább

10/2006. (XI. 3.) MeHVM-SZMM-FVM-GKM-KvVM-PM együttes rendelet

az Európai Unió strukturális alapjaiból, valamint Kohéziós Alapjából származó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Gazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés