Sárgabarack lekvár könnyedén és olcsón

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Így készül a tökéletes sárgabarack lekvár!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Idén is elérkezett a sárgabarack szezonja, készülhetnek ismét a jobbnál jobb befőttek, kompótok és természetesen a sárgabarack lekvárok! A most következő cikkben nagyanyáink legtökéletesebb sárgabarack lekvár receptjét osztom meg veletek! 

Istenien finom sárgabarack lekvár

Sajnos a boltban kapható lekvárok többsége nem adja vissza azt az ízt, amit nagyanyáink lekvárjai, régen még nagyon jól tudták, hogyan készül a tökéletes lekvár! Érdemes mindenkinek elsajátítania a lekvár készítés egyáltalán nem nehéz fortélyait! Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy pálinkát és lekvárt is lehet készíteni szinte minden gyümölcsből, de az igazi akkor is a barack! A nyáron érő finom gyümölcs ízét élvezheted frissen is, télen pedig hihetetlen élményt nyújt a belőle készült lekvár, akár palacsintába töltve, akár kenyérre kenve, egyszerűen hihetetlenül nagy kincs!

Most pedig nézzük a tökéletes receptet, amit régen az egész faluban emlegetett mindenki, nagyanyáink ugyanis tudták, hogy készül a legjobb sárgabarack lekvár!

hirdetes
Istenien finom sárgabarack lekvár

Először is szükséged lesz 4-5 kilogramm sárgabarackra, a legjobb, ha van saját fád, ha viszont nincs, akkor sétálj le a piacra, és vásárold meg a szükséges mennyiséget. Amit be kell még szerezned, az nagyjából 100-150 dekagramm kristálycukor, ízlés szerint, illetve nátrium-benzoát.

hirdetes

Ha meg van minden, akkor mossuk meg jó alaposan a gyümölcsöket, magozzuk ki mindet, és válogassuk át, a csúnya részeket vágjuk ki mindenképp! A félbevágott barackokat daráljuk le, majd tegyük egy nagy fazékba, és már mehet is a tűzhelyre, főzzük meg. Szórjuk bele a cukrot és a nátrium-benzoátot, és alacsony lángon főzzük fel, közben kevergessük folyamatosan. Állagát úgy ellenőrizhetjük, hogy kiszedünk belőle egy keveset egy tányérra, és pár perc hűlés után megkóstoljuk.

Ha a kívánt állagot elértük, akkor töltsük steril, előre kifőzött üvegekbe. Az üvegeket lehetőség szerint teljesen töltsük fel, majd zárjuk le légmentesen. Ezután az üvegeket állítsuk a tetejükre pár percig és már mehetnek is 2-3 napra meleg takarók, pokrócok közé, hogy minél lassabban hűljön le. Az elkészült lekvárok akár évekig is elállnak, próbáljátok ki mindenképpen! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-03

A legcsodálatosabb hosták – Ott a helyük a te kertedben is!

A hosták vagy közismertebb nevükön árnyliliomok csodálatosabbá varázsolhatják mindenki kertjét, mostani cikkemben bemutatom nektek a legszebb hostafajtákat!

2020-10-01

Saját magad is termeszthetsz lime-ot – Szakértői tippek!

A lime termesztéséről szól szakértőnk legújabb cikke, olvasd el te is mindenképp és tudj meg minden hasznos információt a lime termesztéséről!

2020-10-15

Hogyan szárítsuk és tároljuk a diót? Szakértőnk válaszol!

A dió szüreteléséről, a dió szárításáról, valamint a dió sikeres tárolásáról fogok most beszélni nektek, nézzük, mit kell tudni a dió szárításáról és a dió tárolásáról!

2020-09-28

Ötujjas ginzeng, a halhatatlanság növénye

Az öttujas ginzenget fogom most bemutatni nektek, cikkemben minden kiderül az ötujjas ginzeng fantasztikus hatásairól, valamint az ötujjas ginzeng termesztéséről!

2020-09-25

Szuper tippek a fűszernövények hatékony szárításához

A fűszernövények szárítása, nézzük, mi szükséges a fűszernövények szárításához. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a fűszernövények szárításáról.

2020-09-09

Közeleg az ősz, ültessük át a szobanövényeket!

Ültesd át te is a szobanövényeket, ennek a legjobb időpontja most van, az őszi hónapokat ideálisak az átültetésre, most elmondjuk, hogyan kezdj hozzá!

2020-09-29

Csodálatosan szép, egészséges különlegesség - A kék mézbogyó termesztése

A kék mézbogyó egy csodálatosan szép különlegesség, mindenkinek a kertjét képes feldobni. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a kék mézbogyó termesztéséről, gondozásáról!

2020-10-18

6 fűszernövény, ami még a fagyos hónapokban is termeszthető!

Hat fűszernövényt mutatok most be nektek, mindegyik alkalmas arra, hogy még a hidegebb időben is sikeresen termesszük, ismerkedjetek meg ezekkel a fűszerekkel!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


anya

a ->méhcsaládban az egyetlen, tökéletesen fejlett nőnemű egyed. A munkásméhektől... Tovább

csalamádé

nehány sűrűn vetett tömegtakarmány közös elnevezése. Többnyire a kukorica-cs.-ra... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés