Csodálatos dolgokat hozhatunk létre pár levágott vesszőből - Mutatok pár ötletet!

Csodálatos dolgokat hozhatunk létre pár levágott vesszőből - Mutatok pár ötletet!

Sz.F.
Hirdetés

Évről évre szebbé és gondozottabbá tehetjük nyaralónkat, telkünket. A kertészetben is annyi újdonság jelenik meg, hogy az ember nem győz csodálkozni rajta. Másként fogalmazva az első mondatomat, kijelenthető, hogy a kertépítésnek hála, a telkek, nyaralók tervezése ma már szinte kimeríthetetlen formagazdagságot biztosít!

Csodálatos dolgokat hozhatunk létre pár levágott vesszőből - Mutatok pár ötletet!

Hihetetlenül szép dolgokat hozhatunk létre saját kezünk által, most a vesszőfonás művészetét fogom nektek bemutatni! Az internetet bújva számtalan ötletet leshetünk el valóban profiktól, ezekben az ötletekben az a legjobb, hogy mindegyiket megvalósíthatjuk mi magunk is!  Fűzfavesszők felhasználásával növénytámaszokat hozhatunk létre, melyek képesek megtartani a nehéz virágú növényeinket, elkerülvén azok szárának leszakadását, eltörését. Például kitűnően használható ötlet egy ilyen kisebbfajta fűzfavesszőből font támasz a pünkösdi rózsa számára.

 

Vesszőből font díszekkel feldobhatjuk kertünk megjelenését, hiszen a különféle fűzfákból font díszek magukban is szépek, de magas növésű növények, illetve liánfélék támaszául is szolgálhat. Kertekben pergola vagy dekoratív kerítés is készülhet élő fűzfavesszőfonatból. Ezzel a módszerrel egyszerre határolod be a teret, kialakítva pihenőhelyet a terület többi részétől elkülönítve, illetve készíthetsz támasztékot más, ezt igénylő növényeknek. Létrehozhatunk elképesztően egyedi kerti dekorációs elemeket is fűzfavesszőből! Nézd meg, milyen szép dolgokat hozhatunk létre pár vessző segítségével: 

Hirdetés

Hirdetés

 

Az igazat megvallva azonban meg kell jegyezni, hogy ahhoz, hogy egy ehhez hasonlót létrehozzunk, szükségünk lesz vesszőfonási ismeretekre és meglehetősen sok állhatatosságra is. De a végeredmény minden nehézségért kárpótol! Vesszőfonáshoz nagyon egyszerű szerszámokra van szükségünk, úgy, mint: ágra, csípőfogóra, kúpos fogóra és kis késre. És persze egy nagy adag türelem, kitartás sem árt, ha van, továbbá a vágy valamit alkotni a rendelkezésre álló vesszőből. A következő oldalon megosztok pár remek tanácsot, amiknek nagy hasznát fogod venni! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Érdekességek

granulóma

baktériumok, gombák, paraziták, idegentestek és nehezen lebontható vegyi anyagok hatására a... Tovább

ültetés

az a —>vegetatív szaporítási mód, amelyhez nem magot, hanem egyéb növényi szervet... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.