Tiszafüredi regionális hulladéklerakó, Hulladékgazdálkodási program

Átadták a tiszafüredi regionális hulladéklerakót

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Négy megye negyvenkét településének kommunális gondjait oldja meg a tiszafüredi regionális hulladéklerakó. A beruházás költségének 60 százalékát EU-forrásból fedezték.
Tiszafüredi regionális hulladéklerakó, Hulladékgazdálkodási program
Átadták a tiszafüredi regionális hulladéklerakót pénteken. A beruházás 9 millió euróba került, ennek 60 százaléka európai uniós forrás, 30 százaléka a központi költségvetésből származik, 10 százalékát pedig saját erőből biztosította az érintett 42 település társulása. A társulást gesztorként Tiszafüred önkormányzata vezeti.  
A tiszafüredi központi hulladékkezelő és -lerakó üzem négy megye - Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar - összesen 42 települése mintegy 125 ezer lakosa kommunális hulladékának elhelyezésére alkalmas.  
Hirdetés
Őri István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az átadási ünnepségen elmondta: világviszonylatban is az egyik legkorszerűbb regionális hulladéklerakó-rendszer kezdi meg működését Tiszafüreden.  
A Tisza-tavi regionális hulladékgazdálkodási program keretében átadott tiszafüredi lerakó országosan az ötödik olyan létesítmény, amelyik európai uniós forrásból valósult meg.  
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

ikresítés

főleg az egy utódot ellő (unipara) állatfajok tenyésztésében alkalmazzák, amikor pl. a... Tovább

Hajdúszoboszlói Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Hajdúszoboszló Kossuth L.u.3. 4200 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés