Amiről senki sem tud – Így tartósíthatod a retket!

A retek tartósítása – Így fogyaszthatod még télen is a retket!

Szélesi Ferenc - Főkertész, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Minden a retek tartósításáról

+Érdekességek

1. A retek története

A retket először Kínában termesztették, majd az 1500-as években terjedt el az északi féltekén és Európában. A retek 1629-re Massachusettsbe is eljutott.

2. Minden a családban

A retek a Brassicaceae (mustár- vagy káposztafélék) családjába tartozik. A gyökér többek között a kelkáposztával, a brokkolival, a karfiollal és a tormával rokon.

3. Kalória

A retek nagyszerű kalóriaszegény snack; egy csésze szeletelt retek mindössze 19 kalóriát tartalmaz.

4. Wsabihoz

A retek rokonságban áll a wasabival, a torma egyik fajtájával, amely paszta formájában a japán konyha egyik alapízesítője.

5. Hol nőnek

A legtöbb államban termesztenek retket, de Kalifornia és Florida büszkélkedhet a legnagyobb terméssel az Egyesült Államokban.

6. A gyermeke első növénye?

Mivel gyorsan nőnek, a reteknövények ideálisak a gyermekkertekbe. A retket is magába foglaló nemzetség tudományos neve Raphanus, ami görögül annyit tesz: "gyorsan megjelenő".

7. Retekfajták

A retek számos fajtája egész évben kapható. Méretben, ízben és színben különböznek, de tápértékük közös.

A retket könnyű és gyorsan termeszthető. Próbálja ki őket a gyermekkertben.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Vitesse

Burgonya Cél: korai érésû étkezési burgonya Leírás:A növény középmagas-magas, lomb... Tovább

arató-cséplő gép (gabonakombájn)

a szemes termények, elsősorban a gabonafélék betakarítására szolgáló magajáró... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek