Az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron megye 4 pontján elhelyezett mérőállomásának adatközlései alapján a levegő átlaghőmérséklete szeptember hónap második felében 18 °C körül alakult.

Hirdetés

Növényegészségügyi helyzetkép Győr-Moson-Sopron megyében

ontsz
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Győr-Moson-Sopron megye 2006-10-04 Az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron megye 4 pontján elhelyezett mérőállomásának adatközlései alapján a levegő átlaghőmérséklete szeptember hónap második felében 18 °C körül alakult.
Növényegészségügyi helyzetkép Győr-Moson-Sopron megyében
Növényegészségügyi helyzetkép2006. október 3.Időjárás:Az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron megye 4 pontján elhelyezett mérőállomásának adatközlései alapján a levegő átlaghőmérséklete szeptember hónap második felében 18 °C körül alakult.A nappali maximumhőmérsékletek 21-26 °C körül változott, a minimumhőmérséklet 9-15 °C volt. A lehullott csapadék mennyisége tájegységenként eltérően fordult elő. A lehullott csapadék mennyisége kevés volt, 18 ill. 19-én 15-18 mm között hullott.
Hirdetés
Fenológiai állapot: Kukorica: teljes érésNapraforgó: betakarításCukorrépa: betakarítás kezdeteBurgonya: szedésSzőlő: szüret Repce: 2-4 leveles, helyenként 6-8 levelesKárosítóhelyzet:Polifág kártevők:A mezei pocok és hörcsög egyedszáma változatlanul alacsony megyeszerte. Az amerikai fehér szövőlepke 2.nemzedékének hernyója csak észlelési szinten van jelen. Őszi káposztarepce:A repce szépen kel és fejlődik. A fiatal növényeken bolhakártétel csak észlelési szinten van jelen. A szeptemberi időjárás kedvezett a növények fejlődésének.
Hirdetés
Napraforgó:A napraforgó betakarítása a megyében a legtöbb helyen megtörtént ill. folyamatban van.Cukorrépa:A cukorrépa állományok betakarítása folyamatos a megyében.A gyapottok-bagolylepke kártétele nem jelentős, a kukoricamoly károsításával helyenként házikertekben találkozunk.

Forrás: ontsz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

66/2006. (IX. 15.) FVM rendelet

az állati eredetû élelmiszerekre vonatkozó egyes élelmiszer-higiéniai szabályokról Az... Tovább

burgonyatermelés gépei

mindazoknak a gépeknek összefoglaló elnevezése, amelyek a gumók ültetésének, a termés... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.