Mától él a géptámogatás!

Hirdetés

Mától él a géptámogatás!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Mától 30 milliárd forint támogatást lehet igényelni mezőgazdasági gépek vásárlásához. Összesen 80-100 milliárd forint ilyen jellegű beruházás valósulhat meg az idén. A június 15-től beadható szántóföldi géptámogatás alapjogszabálya június 12-én megjelent. Ezt és a benyújtandó dokumentumokat a 74/2009. (VI. 12.) MVH Közlemény tartalmazza.
Mától él a géptámogatás!

A támogatható gépek listája a közlemény mellékletében található. Hivatalosan a 090612 verziószámú, 2009 06. 08-án lezárt gépkatalógus szerinti gépek szerepelnek a beadhatók között.

Újdonság – hívja fel a figyelmet a farmit.hu cikke -, hogy a kötelező teljesítési szint 80%-ról 50%-ra csökkent. A dokumentumok között nem szerepel monitoring adatlap, ezért azt a régi verzióban célszerű csatolni. A kérelmeket NEM a falugazdászokon keresztül, hanem postai úton kell benyújtani, ez pedig gyakorlatilag nem teszi lehetővé a jogcím meghirdetettnél előbbi lezárását.
Fontos kitétel, melyet csak a kitöltési útmutatóban írnak le, az, hogy már a tervezett létszámtól történő legkisebb eltérés is a támogatás visszafizetését vonja maga után!

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

hólyagférgesség

egyes galandférgek lárvaformáinak, a hólyagférgeknek a köztigazdában való előfordulása. 1.... Tovább

zaj

az állati és az emberi szervezetre kellemetlentül ható, ált. zavaró hang v. hangkeverék,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.