A legjobb választás – Legyen idén mindenkinek élő karácsonyfája!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Védd a fákat, nevelj élő karácsonyfát – Itt a teljes útmutató!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Ezt kell tudnod, ha élő karácsonyfa mellett döntesz!

Fraser-jegenyefenyő (Abies fraseri)

A takaros Fraser-jegenyefenyő nagy kedvenc mind a karácsonyozók, mind a mókusok köreiben. A kifejlett példányok magvait előszeretettel fogyasztja több vadonélő állat is. Az ágak felfelé nőnek, ezzel nagyon rendezett megjelenést kölcsönözve a fáknak. Tűleveleik tartósak, kékeszöld színűek, és csodálatos illattal telítik meg a szobát. A Fraser-jegenyefenyők lassan nőnek, az enyhén savas talajt szeretik, és 5-7 USDA zónák között érzik magukat otthon.

Szúrós luc (Picea pungens)

A szúrós luccal sok helyen találkozhatunk előkertekben, hiszen a büszke tulajdonosok előszeretettel mutogatják őket az arra járóknak. Ezek a fenyők nagyon lassan nőnek, de akár a 30 métert is elérhetik durván 700 éves élettartamuk során. Az énekesmadarak pedig imádnak bennük fészkelni! Ezüst kék tűleveleiket nehezen eresztik el maguktól, és még a nehezebb díszeket is elbírják. 2-7 USDA zóna között érzik otthon magukat. Érdemes megjegyezni, hogy összenyomott leveleik illatát néhányan kellemetlennek tartják.

hirdetes

Amerikai duglászfenyő (Pseudotsuga menziesii)

A világ egyik legnépszerűbb karácsonyfája, az amerikai duglászfenyő egy közkedvelt kerti fa is egyben, mert többféle talajhoz is képes alkalmazkodni. Puha tűlevelei rövidek és sötétzöldek, és különféle szögekben állnak ki az ágakról, amivel bolyhos megjelenést kölcsönöznek a fáknak – nagyon kellemes illattal. Általában USDA 6 zónától hidegtűrő.

hirdetes

Erdeifenyő (Pinus sylvestris)

Szintén népszerű karácsonyfának az erdeifenyő, ami egyrészt strapabíró, és könnyű újra kiültetni a szabadba az ünnepek befejeztével. Ez az Európában és Ázsiában őshonos faj 3-7 USDA zónák között érzi jól magát.

Arizonai ciprus (Cupressus arizonica)

Kellemes illatának és mutatós, kékes-halványzöld leveleinek köszönhetően az arizonai ciprus egyre népszerűbb a karácsonyozók köreiben. Ez a fa gyorsan nő, és jól tűri az újraöltetést is. A melegebb területeket kedveli, és homokos, kavicsos talajban érzi jól magát, továbbá jól tűri a szárazságot is.

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-12-16

Mindig van lejjebb – Itt a kaktuszalakú műfenyő karácsonyra…

Már nem elég, hogy van műfenyő, kitalálták a kaktuszalakú műfenyőt is. Mostani cikkemben elmondom, hol és mennyiért vásárolhatod meg a kaktuszkarácsonyfát!

2019-12-12

Karácsonyfaválasztási kisokos – Szakértői tippek mindenkinek

Karácsonyfaválasztási kisokos mindenkinek, cikkünkből mindent megtudhatsz a karácsonyfák típusairól, nézzük, mit kell tudni a karácsonyfaválasztáshoz!

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2019-12-17

Ezt tedd, hogy sokáig friss és szép legyen a karácsonyfád!

Hogyan lehet hosszúéletű, sokáig üde, friss a karácsonyfa? Cikkünkben erre adunk nektek választ, nézzük, mit kell tenni ahhoz, hogy sokáig szép legyen a karácsonyfa!

2020-08-10

Minden, ami buxus – A buxus ültetése, gondozása, metszése, növényvédelme

A buxus gondozása, a buxus metszése, a buxus növényvédelme, mindent elmondunk nektek a buxusról. A buxus ültetésétől egészen a buxus téli védelméig mindent megtudhattok!

2020-09-04

Állatra, növényre, emberre is veszélyesek a hólyaghúzófélék!

Mik azok a hólyaghúzófélék, milyen veszélyt jelentenek kertünkre, a növényekre, illetve ránk, emberekre? Mostani cikkünkben mindent elmondunk a hólyaghúzófélékről, és az ellenük való védekezési lehetőségekről!

2020-09-10

Itt az ideje a facsemeték ültetésének - Szakértői útmutató!

Facsemete ültetése, mikor jön el a facsemete ültetésének ideje, hogyan végezzük el a facsemete ültetését? Szakértőnk mindent elmond nektek a facsemete ültetéséről!

2020-10-15

Hogyan szárítsuk és tároljuk a diót? Szakértőnk válaszol!

A dió szüreteléséről, a dió szárításáról, valamint a dió sikeres tárolásáról fogok most beszélni nektek, nézzük, mit kell tudni a dió szárításáról és a dió tárolásáról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


autotróf szervezetek

azok az élőlények, amelyek környezetük szervetlen anyagaiból (C02, H20, ionok) építik fel... Tovább

rajzás (eresztés) (méh)

a r.-i hajlam a méhek ösztönös, öröklődő tulajdonsága; felébredése kaptáron belüli és... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert Karácsony Karácsonyi díszek kert Környezetvédelem