Adatszolgáltatási kötelezettség agrárvállalkozóknak

Adatszolgáltatási kötelezettség agrárvállalkozóknak

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Már csak alig egy hónapjuk van adatszolgáltatási kötelezettségük teljesítésére azoknak a gazdálkodóknak, akik az EMVA, vagy az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében vettek igénybe támogatást - közölte a Magyar Agrárkamara.
Adatszolgáltatási kötelezettség agrárvállalkozóknak

Az érintettek e kötelezettségüket csak elektronikus úton teljesíthetik. Az Európai Unió, kötelezően előírja, hogy minden agrárvállalkozónak - legyen magánszemély, családi gazdaság, vagy gazdasági társaság - évente rendszeresen adatokat kell szolgáltatnia tevékenységéről abban az esetben, ha közösségi támogatást vett igénybe.

 

 

Ezek az adatok egyrészt a támogatás igénylésekor meglévő állapotról szólnak, másrészt a támogatással elérendő fejlesztés hatására változó jövőbeli céladatokat tartalmazzák, harmadrészt pedig a fejlesztés megvalósítása közbeni időszak jellemzőit ölelik fel. Sőt, ha időközben változott volna az elérendő cél, vagy módosult a projektben szereplő terv, akkor arról is kötelező beszámolni.
Ezt az adatszolgáltatást nevezi az unió monitoringnak. Így a támogatást folyósító és lebonyolító hivatal - ez esetben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - folyamatosan nyomon követheti a támogatást felvevő gazdálkodók tevékenységét. A gazdálkodóknak az idén április nyolcadikáig kell adataikat eljuttatniuk az MVH-hoz.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

étvágyjavítók

olyan anyagok, amelyek a takarmányok ízét javítják v. egyéb módon növelik az étvágyat.... Tovább

hiánybetegségek

1. (növénytermesztés) A kedvezőtlen tápanyagellátottságot a növények megjelenése... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés