Egy mohácsi társaság is ringbe szállna a vadászati jogért

Egy mohácsi társaság is ringbe szállna a vadászati jogért

Hirdetés

A város pénteki képviselő- testületi ülésén többek között a vadászati jog értékesítésének kérdése is napirendre került, ugyanis januárban lejár a Bóly Zrt. jogosultsága. Tekintve, hogy erről a földtulajdonosok majdani közgyűlése dönthet, a képviselők amolyan tájékozódó jelleggel tárgyaltak a kérdésről
Egy mohácsi társaság is ringbe szállna a vadászati jogért

Több ezer hektárnyi területet érint a majdani döntés. A Bóly Zrt. vadásztársasága mellett egy újonnan alakuló mohácsi vadásztársaság is ringbe szállna, utóbbi csak a terület egy részét igényelné.

A jog értékesítésének ügye a földtulajdonosok számára elsősorban nem az így számukra befolyó összeg – ez néhány száz forintot jelent hektáronként –, hanem a vadkárok megtérítése miatt lehet fontos. A Bóly Zrt. ügyvédje azt hangsúlyozta, szerinte eddig példás volt a vadgazdálkodásuk, a károkat is megtérítették a gazdáknak, míg a mohácsi társaság képviselője többek között azzal érvelt, bárkinek, így nekik is joguk van a vadászati jog megszerzésére.
A városatyák a pénteki ülésükön elfogadtak egy olyan határozatot, amelyben felszólítják a kormányt, vonja vissza a jövő évi költségvetés önkormányzatokat érintő megszorításait, egy másikban pedig a város országgyűlési képviselőit arra, hogy ne szavazzák meg a büdzsét.a tüntetővel szemben, aki több liter tejet öntött ki a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épülete elé.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

Sibo (Dieck 0105)

Cukorrépa Cél: rizománia toleráns és cerkospóra rezisztens Leírás:Monogerm, diploid... Tovább

70/2008. (V.29.) FVM rendelet

a piaci szereplõknek az 1973/2004/EK rendelet 37. cikke alapján energianövény feldolgozóként,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.