Egy mohácsi társaság is ringbe szállna a vadászati jogért

Egy mohácsi társaság is ringbe szállna a vadászati jogért

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A város pénteki képviselő- testületi ülésén többek között a vadászati jog értékesítésének kérdése is napirendre került, ugyanis januárban lejár a Bóly Zrt. jogosultsága. Tekintve, hogy erről a földtulajdonosok majdani közgyűlése dönthet, a képviselők amolyan tájékozódó jelleggel tárgyaltak a kérdésről
Egy mohácsi társaság is ringbe szállna a vadászati jogért

Több ezer hektárnyi területet érint a majdani döntés. A Bóly Zrt. vadásztársasága mellett egy újonnan alakuló mohácsi vadásztársaság is ringbe szállna, utóbbi csak a terület egy részét igényelné.

A jog értékesítésének ügye a földtulajdonosok számára elsősorban nem az így számukra befolyó összeg – ez néhány száz forintot jelent hektáronként –, hanem a vadkárok megtérítése miatt lehet fontos. A Bóly Zrt. ügyvédje azt hangsúlyozta, szerinte eddig példás volt a vadgazdálkodásuk, a károkat is megtérítették a gazdáknak, míg a mohácsi társaság képviselője többek között azzal érvelt, bárkinek, így nekik is joguk van a vadászati jog megszerzésére.
A városatyák a pénteki ülésükön elfogadtak egy olyan határozatot, amelyben felszólítják a kormányt, vonja vissza a jövő évi költségvetés önkormányzatokat érintő megszorításait, egy másikban pedig a város országgyűlési képviselőit arra, hogy ne szavazzák meg a büdzsét.a tüntetővel szemben, aki több liter tejet öntött ki a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épülete elé.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

talajmikrobiológia

a ->talaj mikroorganizmusaival foglalkozó biol. tudományág. Foglalkozik a növények... Tovább

kórjóslat

valamely betegség valószínű lefolyásának megállapítása a betegség tünetei és az egyéb... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 5.0