Újabb francia megerősítés a kukoricaintervenció mellett, Franciaország, Európai Unió, intervenciós rendszer, gazdák, agrárpolitika, reformfolyam, gallok, kukoricakészlet, Gráf József agrárminiszter, t

Hirdetés

Újabb francia megerősítés a kukoricaintervenció mellett

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

"Franciaország támogatja az Európai Unió intervenciós rendszerének megszüntetése ellen fellépő Magyarországot" – mondta Párizsban, francia szakemberekkel folytatott megbeszélései után Csikai Miklós, a Magyar Agrárkamara elnöke.
Újabb francia megerősítés a kukoricaintervenció mellett, Franciaország, Európai Unió, intervenciós rendszer, gazdák, agrárpolitika, reformfolyam, gallok, kukoricakészlet, Gráf József agrárminiszter, t

Hosszú távon súlyosan sértené az unió tagországaiban termelő gazdák érdekeit, ha elfogadják az Európai Bizottságnak az intervenciós rendszer megszüntetésére irányuló javaslatát. Az Európai Unió agrárpolitikáját 2013-ig érintő reformfolyamatokban Magyarországnak és Franciaországnak közösek az érdekei.


A francia megerősítés jól jött, annek ellenére, hogy a gallok már korábban is támogatásukról biztosították hazánkat, tizenhárom uniós tagországgal együtt. Az kukoricaintervenció felszámolása ugyanis hazánkat érintené a legérzékenyebben.

Hirdetés


A teljes uniós kukoricakészlet mintegy kilencven százaléka található Magyarországon. De az is nyilvánvaló, és ezt nemcsak az unió, hanem Gráf József agrárminiszter is hangsúlyozta, hogy a jelenlegi intervenciós rendszer nem tartható fenn örökké. Ezért a termelőknek középtávon a teljes intervenciós rendszer megszüntetésével kell számolniuk.

Az intervenció kérdése végérvényesen eldőlhet az agrárminiszterek legközelebbi, márciusi ülésén.

Forrás: Magyar Hírlap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

hegyi legelő

a tengerszint felett 600 m-nél magasabb fekvésű, többnyire finom szálú gyep. Tovább

trágyaszerek

Mindazok a szerves v. ásványi, ill. szintetikus anyagok,amelyek a növények számára tápanyagot... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.