Erdőbényén található birtokunk magában foglalja az 500 éves történelmi hagyománnyal bíró Lőcse dűlőt

Hirdetés

A tokaji bor és Lőcse egymásra találása

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egy közel 500 évvel ezelőtt kezdődött és 200 éven át tartó kapcsolat éledt újjá március 20-án a felvidéki Lőcse város történelmi városházának dísztermében. Itt adta át Béres József, a Béres Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa a város polgármesterének, Miroslav Vilkovský-nak a Béres Szőlőbirtok és Lőcse városának történelmi összetartozását szimbolizáló ajándékait, a Szőlőbirtokhoz tartozó Lőcse dűlőből származó borokat, és egy zempléni tölgyből készült faragott címeres hordót.
Egy közel 500 évvel ezelőtt kezdődött és 200 éven át tartó kapcsolat éledt újjá

Ünnepélyes találkozás


Mostani ünnepélyes találkozásunk oka a múltban gyökerezik - mondta Béres József -, hiszen a Tokaj-hegyaljai Erdőbényén található birtokunk magában foglalja az 500 éves történelmi hagyománnyal bíró Lőcse dűlőt. A dűlő valaha Lőcse szabadkirályi város tulajdona volt, a bényei bor pedig a város számottevő bevételi forrását jelentette. Ahogy Jókai Mór A lőcsei fehér asszony című regényében is olvasható: "Lőcse város ez idő szerint Magyarország leggazdagabb aranybányájának, a hegyaljai szőlőnek birtokosa."

Hirdetés

Jelen-jövő


Mélységesen hiszem - fejtette ki Béres József -, hogy jelenünk és majdani jövőnk a múlt értékeinek ismeretével és tiszteletével kezdődik. Ennek jegyében kezdeményeztük a kapcsolatot a várossal, és helyeztük el a mai napon a városháza dísztermében a címerünkkel faragott hordót, mely jelképes kapocs múlt és jelen, Lőcse város és a Tokaj-hegyaljai Erdőbénye között.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Albatre (EGH 319 RM)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Széles háromszögtõl a kihegyesedõig alakúak levelei,... Tovább

mák vegyszeres gyomirtása

a mák kelése előtt és a kelés után egyaránt alkalmazható a klórtoluron (karbamid típusú... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.