Megkezdődött a parlagfű-pollenszezon

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Alacsony koncentrációban, de már jelen van a levegőben a parlagfű virágpora. A parlagfű és a feketeüröm virágzásának csúcsideje augusztus harmadik hetében várható.
Megkezdődött a parlagfű pollenszezon, alergia 2006 védekezés a parlagfű ellen, törvény és jogszabály a parlagfű irtásáról, növényvédelem, vegyszer

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal tájékoztatása szerint megkezdődött a parlagfű pollenszezonja; egyelőre alacsony koncentrációban, de megjelent a növény virágpora a levegőben. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Aerobiológiai Hálózatának adatai alapján július utolsó hetében az országban működő 19 mérőállomásból 15 állomás pollencsapdájában alacsony koncentrációban ugyan, de megjelent a parlagfű virágpora.

 
Páldy Anna, az Országos Környezetegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese elmondta, az ország déli részén szokott először megkezdődni a virágzás, ami augusztus második-harmadik hetében jut el az északi területekig. A parlagfű és feketeüröm virágzásának csúcsideje augusztus harmadik hetében várható, így a pollenkoncentráció is ekkor lesz a legmagasabb. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a parlagfűnek a meleg, napos idő kedvez, az esőt nem szereti. A néhány órás zápor azonban nem csökkenti a virágzás mértékét, csak a több napon át tartó esőzés. 

Hirdetés

A tulajdonost terheli a kényszerkaszálás költsége 


A felmérések szerint minden harmadik magyar szenved allergiás tünetektől. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium június közepén felhívta az ingatlanok tulajdonosainak figyelmét arra, hogy a hónap végéig mindenkinek végre kellett hajtania a parlagfű elleni védekezést. Ahol nem akadályozzák meg a növény virágzását, ott a hatóság azonnali hatállyal, külön értesítés nélkül elvégezteti az elmaradt védekezést, amelynek költségét a növényvédelmi bírságon felül a tulajdonosnak, illetve a földhasználónak meg kell fizetnie. Ez az összeg a helyi feltételektől függően egy hektár területre meghaladhatja a százezer forintot is; a költségek adók módjára behajthatók. 
 

Hirdetés

Forrás: Magyarország.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

hüvelytágító

a hüvely és a méhszáj vizsgálatához, mesterséges termékenyítéskor alkalmazott, fémből, ... Tovább

Ráckevei Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Ráckeve Szent István tér 3/3., 2301. Pf. 51. 2300... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés