Pálinkázás a Balatonnál

Pálinkázás a Balatonnál

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Kevés magyar találmányért vagyunk olyan egyöntetűen hálásak és büszkék, mint az immár hivatalosan is hamisít(hat)atlan magyar pálinkáért. Aki üdülés közben szeretné bővíteni pálinkaügyi ismereteit, az töltse a hétvégét Balatonalmádin, ahol a balatoni régió egyetlen pálinkafőzdéje üzemel.
Pálinkázás a Balatonnál

A másodszorra megrendezett háromnapos Balatonalmádi Pálinka Napokon nemcsak a helyi, de temérdek hazai pálinkaház kínálatából válogathatunk, képzőművészek és iparművészek kiállításain nézelődhetünk, ehetünk-ihatunk, fürödhetünk.

Balatonalmádiban működik a magyar tenger egyetlen pálinkafőzdéje, ezért augusztusban itt rendezik meg a szakmai konferenciával egybekötött Balatonalmádi Pálinka Napokat. A rendezvény ideje alatt „Pálinkás jó reggel(i)t!” köszöntéssel (programmal) illik kezdeni a napot, amit délben a vendéglőkben a „Jó ebéd(, ami)hez szól a nóta” zenés ebéd követ. Ha inkább a szabad ég alatt kóstolgatna a látogató, a strand előtt felállított neves pálinkaházak várják a vendégeket.
A Wesselényi Strand előtti téren felállított pálinkaházak mellett naponta 17 órától népi iparművészek és kézművesek kínálják portékáikat. A színpadon csütörtökön 19 órától a Varnyú Country ad gyermekműsort, majd retro discoval zárul a nap. Pénteken este 7-től az Ex-Lux Duót, az Artons Zenekart és Szentpéteri Attila mentalistát láthatjuk.
A szombat a Nemzetközi Halfőző versennyel indul 14 órakor, majd fél 6-tól az I. Balatoni Német Kórus-fesztivált rendezik. 19 órától fellép a Dal-Ma Musical és Zenés Színpad, az éjszaka pedig a táncos lábúaknak ismét retro discot tartogat. Vasárnap 19 órakor Horváth Gyula népi zenekarával, este 10-kor pedig Marót Vikiékkel búcsúzik a nyár Balatonalmádiban.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

extrahálás

a szó latin eredetű, kivonást jelent, az élelmiszer-, ill. a takarmányiparban az olajos... Tovább

aberráció

rendellenesség, a szabályostól való eltérés; pl. fejlődési rendellenesség,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 115

Átlagos értékelés: 4.9