Íme az ország legjobb pálinkái!

Hirdetés

Íme az ország legjobb pálinkái!

O. Horváth György
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Ismertté váltak a VI. HunDeszt pálinkaverseny győztesei. 279 ital mérkőzött, közülük 33 aranyérmet, 83 ezüstöt és 59 bronzot kapott, azaz a benevezett szeszek csaknem kétharmada érmet kapott. A győzteseket V. Németh Zsolt, a vidék- fejlesztésért felelős államtitkár sorolta fel de előtte köszöntőjében elmondta: a pálinka egyetlen cseppjében benne van a magyar hagyomány, a magyar történelem.
Íme az ország legjobb pálinkái!
A győzteseket V. Németh Zsolt, a vidékfejlesztésért felelős államtitkár sorolta fel, de előtte köszöntőjében elmondta: a pálinka egyetlen cseppjében benne van a magyar hagyomány, a magyar történelem, mégis majdnem megfeledkeztünk erről az italról. Az államtitkár szerint a Vidékfejlesztési Minisztérium 2010. szeptember 27-én életbe lépett törvénymódosítása megakadályozta, hogy nemzeti italunk feledésbe merüljön. (Tegyük hozzá, már az előtte lévő években is óriási marketing támogatást kapott az ágazat, mely sikereit az elmúlt tíz évben alapozta meg, s fokozatosan vált egyre népszerűbbé itthon. Az viszont tény, hogy az otthoni, családi fogyasztásra szánt párlat – és nem pálinka!!! - előállítást az Orbán-kormány tette lehetővé – a szerk.)

A versenyre összesen 279 minta érkezett, ebből 33 párlat nyert arany-, 83 ezüst- és 59 bronzérmet. A díjnyertes pálinkákat a VinCE 2011 borászati kiállításon meg is kóstolhatták az érdeklődők. A verseny abszolút győztese az Agárdi Pálinkafőzde lett, elnyerve az Év Pálinkafőzdéje címet. A cég azonban ezen a tavaszon máshol is tarolt: a március 15. alkalmából megkapta a Vidékfejlesztési Minisztérium Magyar Agrárgazdasági Minőség Díját (MAMD), majd az ausztriai nemzetközi versenyen, a Destillatán a Magyar Nemzetgyőztes lett 14 érmével.

Az agárdiak ezúttal mind a 15 beküldött tételükkel érmet nyertek. Öt arany – és ezek mindegyike kategóriájának championja is lett –, hat ezüst és négy bronz medált vihettek haza. Champion díjakat kaptak még a Brill Pálinkaház Kft., a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft., a HUNNIUM Kft., a Szicsek Kft., a Tarpa Manufaktúra Kft., a Thummerer Vilmos – Kőkötő Kft., a Várda Drink Kft., valamint a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. pálinkái.
Hirdetés

O. Horváth György

Szabad Föld
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

bárányok felnevelése, ápolása, takarmányozása

a báránynevelés időtartama a születéstől a tejtáplálás (anyatej, ill. tejpótló... Tovább

számjegyvezérléses szerszámgép

más néven NC (Numerical Control) gép olyan automata megmunkálógép, amely szánjainak... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.