Uniós támogatás mezőgazdasági gépekre. Támogatási pályázat és traktor értékesítés.

Nem lesz üzlet traktort árulni

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A nagy agrár- gépkereskedők szerint ebben az évben akár a felére is csökkenhet az értékesített mezőgazdasági gépek, berendezések száma. Az ok egyszerű: az elmúlt években uniós és hazai támogatásokkal pörgették fel az üzletet, mely az idén elmaradhat.
Mezőgazdasági gépekre vonatkozó támogatás
Az utóbbi években rekordszintet ért el a mezőgazdasági gépek értékesítése köszönhetően az uniós támogatási akcióknak. A több tízmilliárd forintnyi támogatással száz milliárd forint körüli éves forgalmat értek el a gépkereskedő cégek.

– Összességében 120-130 milliárdos forgalmat bonyolítottak le tavaly a hazai kereskedők – mondta a Világgazdaságnak Nagy Miklós, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének elnöke. A rekord elérésében közrejátszottak a pályázatok, de az is, hogy az év elején még optimistán tekintettek előre a gazdálkodók.

Az idén ehhez képest akár a felére csökkenhet az értékesítés, mivel ebben az évben nem várható támogatási pályázat kiírása. Szaxon Róbert, az IKR Zrt. műszaki és kereskedelmi vezérigazgató-helyettese szerint nem kizárt az 50 százalékosnál is nagyobb visszaesés, míg Fodor István, a KITE Zrt. üzletág-igazgatója emlékeztetett: az ugyancsak a támogatásoknak köszönhető 2003-as felfutás utáni évben 40 százalékra csökkent a forgalom.

Közben megjelent az a felújított gépkatalógus, mely azokat a gépek, berendezések leírását tartalmazza, amelyek vásárlásakor igényelhető támogatás. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága közzéteszi azon, a Gépkatalógusba 2009. december 15-ig felvett gépek, berendezések listáját, amelyek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a növénytermesztés létesítményeinek korszerűsítéséhez nyújtott támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló 35/2008. (III.27.)
Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

kromoszóma

a sejt életciklusának egyes szakaszaiban jól elkülöníthető, jellegzetesen festődő tömör... Tovább

Rovarölo Envidor

Atkaölő permetezőszer.Hatóanyag: 240 g/l spirodiklofenFelhasználható: Atkakártevők ellen... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés