A Szegedi Kenderfonó

A Szegedi Kenderfonó 125 éves múltra tekint vissza

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Elődjét, a Szegedi Kender-gyárat, Bakay Nándor alapította 1877-ben, kenderből készült zsinegek, kötözők és szövetek gyártására. Az eredetileg családi vállalat 1884-től részvénytársasági formában, majd az államosítást követően a Magyar Kenderipari Tröszt tagvállalataként működött.
A Szegedi Kenderfonó

Elődjét, a Szegedi Kender-gyárat, Bakay Nándor alapította 1877-ben, kenderből készült zsinegek, kötözők és szövetek gyártására. Az eredetileg családi vállalat 1884-től részvénytársasági formában, majd az államosítást követően a Magyar Kenderipari Tröszt tagvállalataként működött. A tröszt megszűnését követően önálló vállalatként funkcionált, majd 1991-től részvénytársasággá alakulva folytatja tevékenységét. 2001. június 15.-től az ISO 9001/2001 minőségbiztosítási rendszer szerint dolgozunk. Az Első Magyar Kenderfonó Rt. műanyag üzletága széles termékkínálattal rendelkezik a raschel termékek körében; főbb termékeink a raschel zsák és a lapkelme. A raschel termékek sokrétűen hasznosíthatóak kedvező adottságainak köszönhetően, mivel a göngyöleg súlya ezredrésze a töltő-súlynak, emellett tökéletesen biztosítja az áru szellőzését. A lapkelme jó szolgálatot tesz a fóliás és üvegházi növények hajtatásakor, alkalmas védőhálónak szőlőskertekben, védőhálóként épületek felújításakor, valamint csomagoláshoz és szállításhoz egyaránt.

Hirdetés

PP-kötözőzsinegek és minden típusú mezőgazdasági bálázó géphez megfelelő, nagy-szilárdságú bálázó zsinegek is megtalálhatók a cég palettáján.

 

Tel.: 62/487-287

Fax: 62/481-069

www.kenderfono.hu

E-mail:

marketing@kenderfono.hu

Forrás: Agrárágazat

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Gyomirtó Pardner

Gyomirtó permetezőszer kalászosok és kukorica gyomirtására, valamint napraforgó... Tovább

120/2008. (IX. 11.) FVM rendelet

A borászati termékek alkoholtartalmának növelésére felhasznált sûrített szõlõmust és... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés