Karácsonyi Ghymes-koncert a Budapest Kongresszusi Központban, , Budapest Kongresszusi Központ, Gesztesi Károly színművész, Messzerepülők, dal, sláger, zene, Tűzugrás, Rege, Smaragdváros, Bennünk van a

Karácsonyi Ghymes-koncert a Budapest Kongresszusi Központban

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Ghymes együttes december 28-án, a Budapest Kongresszusi Központban tartja hagyományos karácsonyi koncertjét. Az est vendége Gesztesi Károly színművész, valamint a zuglói Hunyadi János Általános Iskola Nagykórusa lesz. A koncerten a több mint húsz éve alakult együttes legújabb lemezéréről, a Messzerepülőkből ad ízelítőt, de jól ismert karácsonyi dalaiból és korábbi slágereiből is játszik. A zenekar legújabb albuma a megjelenés óta - immár 5 hete - a slágerlista élmezőnyében szerepel. A Ghymes zenéje magyar, valamint közép- és kelet európai népzenei gyökerekből táplálkozik. Ars poeticája a muzsika egyetemessége.
Karácsonyi Ghymes-koncert a Budapest Kongresszusi Központban, , Budapest Kongresszusi Központ, Gesztesi Károly színművész, Messzerepülők, dal, sláger, zene, Tűzugrás, Rege, Smaragdváros, Bennünk van a

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Zenéjében azt keresi, miben hasonlítanak az emberek egymáshoz, s nem azt, miben különböznek. A Szlovákiában alakult zenekar az évek folyamán alakította ki sajátos stílusát. A ritmusok feszesebbé váltak, a hagyományos népi hangszerek mellett előkerült a szaxofon, a dob. Sikerét az autentikus népzene és a modern hangzás sajátos ötvözésének, az örömzenélés hangulatát megteremtő játékosságnak köszönheti.

Hirdetés

Az együttesnek fennállása óta tizenhárom albuma, több maxi CD-je, DVD-je jelent meg. A legkedveltebb albumaik közé tartozik a Tűzugrás, a Rege, a Smaragdváros, a Bennünk van a kutyavér. A tavaly megjelent, Csak a világ végire című gyereklemez, valamint a Hobóval közösen készült Bakaballada elérte a platina minősítést, a 2004-ben kiadott éGHYMESe pedig aranylemez lett.

A zenekar tagja Szarka Gyula (ének, bőgő, lant, szájbőgő, tökcitera, lant), Szarka Tamás (az említett hangszerek mellett hegedű és ütős hangszerek), Kún Csaba (szintetizátor), Jelasity Péter (alt-szaxofon, fuvola), Varga Bori (szaxofonok, töröksíp, furulya, fagott), Neumann Balázs (szintetizátor, nagydob), Molnár Imre (bőgő) és Széll Tamás (dob, ütősök).

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Zala Megyei Földhivatal

Földhivatal Megyei Földhivatal Cím: Zalaegerszeg Mártírok útja 35-39. 8900 Magyarország ... Tovább

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Földhivatal

Földhivatal Megyei Földhivatal Cím: Szolnok József A. u. 46. 5000 Magyarország Telefon:... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés