Húsvét: 35 millió tojást eszünk meg

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Összesen 230 ezer élelmiszer- ellenőrzést végeztek a hatóságok 2007 óta Magyarországon, és ezek kapcsán mostanáig 8 milliárd forint bírságot szabtak ki, valamint ezer tonnányi árut foglaltak le. A szokásos húsvéti ellenőrzés a növekvő élelmiszer- fogyasztás indokolja, húsvét táján 35 millió darab tojást, háromezer tonna sonkát és 900 tonna csokoládét fogyaszt a magyar lakosság.
Összesen 230 ezer élelmiszer-ellenőrzést végeztek a hatóságok 2007 óta Magyarországon, és ezek kapcsán mostanáig 8 milliárd forint bírságot szabtak ki, valamint ezer tonnányi árut foglaltak le.A szokásos húsvéti ellenőrzés a növekvő élelmiszerfogyasztás indokolja, húsvét táján 35 millió darab tojást, háromezer tonna sonkát és 900 tonna csokoládét fogyaszt a magyar lakosság - magyarázta Szollár Domokos kormányszóvivő kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón kedden, a budapesti Vásárcsarnokban.
Hirdetés
Süth Miklós, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára a tájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a húsvéti élelmiszerellenőrzések tapasztalatai javuló tendenciát mutatnak, bár a múlt évet az ideivel összevetve a helyzet némileg ellentmondásos.
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

veszteséges és pénzügyi hiányos vállalatok pénzügyi rendezése

Veszteség akkor következik be, ha a költségek meghaladják a bevételeket. Pénzügyi hiány... Tovább

laktagóg takarmány

a tejtermelést serkentő takarmány. Jellegzetesen l. a legelőfű, a korpa, a lenmag, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés