A hörcsögök aktivizálódását április elejétől (04.06.) észleltük; előfordulásuk a klasszikus „hörcsögös helyekre” (Szerencs Mezőkövesd térsége) korlátozódott. Április végén a gyepterületek

Hirdetés

Hörcsög periódikus jelentés, várható helyzet 2007

ONTSZ
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2007-01-08. A hörcsögök aktivizálódását április elejétől (04.06.) észleltük; előfordulásuk a klasszikus „hörcsögös helyekre” (Szerencs Mezőkövesd térsége) korlátozódott. Április végén a gyepterületek 5 %-án és az őszi kalászos felületek 12 %-án regisztráltunk gyenge-közepes fertőzöttséget.
Hörcsög periódikus jelentés, várható helyzet 2007
POLIFÁG KÁRTEVŐKHÖRCSÖG (CRICETUS CRICETUS)A hörcsögök aktivizálódását április elejétől (04.06.) észleltük; előfordulásuk a klasszikus „hörcsögös helyekre” (Szerencs Mezőkövesd térsége) korlátozódott. Április végén a gyepterületek 5 %-án és az őszi kalászos felületek 12 %-án regisztráltunk gyenge-közepes fertőzöttséget.A nyári hónapok környezeti feltételei (kevés hőségnap, borús, csapadékos időszakok, stb.), valamint a fokozatos nyárból őszbe történő átmenet kedvező volt a hörcsög számára, az egyedszámok kis mértékű növekedését tapasztaltuk.
Hirdetés
A mechanikai védekezés (az állatok csapdázása) folyamatos volt. Októberben a gyepterületek 8 %-án, az egyéb területek (főleg kukorica állományokban) 4 %-án, az őszi kalászosok területek 5 %-án volt észlelhető a kártevő jelenléte. Az októberi lehűlést követően vonulnak telelőre.Az egyedszámok alacsonyak, optimális telelési viszonyok mellett is csak a megye déli és középső részein várható hörcsögkártétel előfordulása.Miskolc, 2006. november 20.Dr. Gyulainé Garai Adrienneelőrejelző

Forrás: ONTSZ

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

117/2008. (IX. 5.) FVM rendelet

A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ... Tovább

radioaktív szennyeződés

a —>radioaktív izotópok okozta szennyeződés. Ált. a radioaktív anyagokat felhasználó... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.