Használt a meleg idő az őszi vetéseknek

Használt a meleg idő az őszi vetéseknek

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Köszönhetően a kedvező időjárásnak jó ütemben haladnak a tavaszi mezőgazdasági munkák, az őszi vetések szépen fejlődnek.
Használt a meleg idő az őszi vetéseknek

Tavaszi árpát 6580 hektáron vetettek a gazdák. Több mint ezer hektáron zab, 149 hektáron magborsó, 465 hektáron zöldborsó került a földekbe.

– A kedvező időjárás következtében jó ütemben haladnak a tavaszi mezőgazdasági munkák, az őszi vetések szépen fejlődnek – tájékoztatott Bocsi Csaba, a Heves Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal földművelésügyi igazgatója. Az ősz nem kedvezett a szántóföldi növényeknek. A kevés csapadék következtében sok hiányosan kelt, alul fejlett őszi búza, őszi árpa és repce táblákat lehetett látni. A gazdák és szakemberek reménykedve várták a tavaszt, hogy a kedvező időjárás még javíthat a kilátásokon.

A gyakori februári és márciusi esők feláztatták a szántásokat, emiatt a talajmunkákat csak késve lehetett megkezdeni. A belvizes foltok területe elérte a 969 hektárt. A március végi jó idő kedvező folyamatokat indított el a földeken, sikerült behozni a lemaradásokat. Az őszi káposztarepce és az őszi kalászosok fejtrágyázása befejeződött, a kalászosok gyomirtását pedig 9700 hektáron már elvégezték.
Tavaszi árpát 6580 hektáron vetettek a gazdák. Több mint ezer hektáron zab, 149 hektáron magborsó, 465 hektáron zöldborsó került a földekbe. Jelenleg folyik a napraforgó, illetve a kukorica talajelőkészítése és vetése. A kapás növények vetése 21 százalékos készültségnél tart.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

hibrid kukorica

vagy keresztezésével előállított első (F1) utódnemzedék; eszerint fajtahibrid, illetve... Tovább

Szekszárdi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Szekszárd Széchenyi u. 54-58. 7100 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 219

Átlagos értékelés: 5.0