Az áruház 65 forintért vette a görögdinnye kilóját, és 49-ért adta tovább az áruházban vásárlóknak

Több tízmilliós bírság

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A 2003-ban elfogadott agrárrendtartási törvény tiltja a beszerzési ár alatti értékesítést. Több tízmillió forintos bírságra számíthat az Auchan áruházlánc magyarországi érdekeltsége, mert a görögdinnyét beszerzési ár alatt értékesítette - jelentette ki Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
A 2003-ban elfogadott agrárrendtartási törvény tiltja a beszerzési ár alatti értékesítést

MgSzH


A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) elnöke, Lukács László elmondta: a hivatal azt követően indított vizsgálatot az ügyben, hogy a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) bejelentést tett, hogy információi szerint az Auchan áruházakban beszerzési ár alatt értékesítik a terméket.
 
Gőgös Zoltán aláhúzta: a 2003-ban elfogadott agrárrendtartási törvény tiltja a beszerzési ár alatti értékesítést.
 
Ez a törvény védi a termelőket azzal is, hogy tiltja a 30 napon túli fizetést az áruért. Ez utóbbit a mostani vizsgálatban nem ellenőrizték - tette hozzá Lukács László.
 
A bejelentés nyomán az MgSzH a múlt hét közepén kezdett vizsgálódni az Auchan áruházláncnál, amelynek során a beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja beigazolódott. Az áruház 65 forintért vette a görögdinnye kilóját, és 49-ért adta tovább az áruházban vásárlóknak.
 
Ezért az áruházláncot a beszerzési ár és az eladási ár különbözetének kétszeresére büntetik meg a törvény alapján. A bírság összege függ attól, hogy mekkora árukészletet szerzett be, majd adott tovább olcsóbban az Auchan a görögdinnyéből.
 
Lukács László az MTI kérdésére a várható bírságot több tízmillió forintra becsülte, hozzátéve, hogy az ellenőrök a vidéki üzleteket is vizsgálják. Az elnök szerint több száz tonna lehet az a mennyiség, amelyet az áruházlánc drágábban szerzett be, mint amilyen áron eladta.
Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal

Földhivatal Megyei Földhivatal Cím: Miskolc Vologda u. 4. 3525 Magyarország Tovább

méhek betegségei

a mézelő méhekben fellépő betegségek. A fiúsítás betegségei: 1. Nyúlós... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés