notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Főtt tojás elkészítésének módjai

Hirdetés

Készítsünk könnyedén főtt tojást!

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A főtt tojás, ha mértékkel esszük, az egyik legegészségesebb eledel a világon. A benne található összes tápanyagra szükségünk van, ezért fogyasszuk rendszeresen. Szerencsére húsvétkor mindenki főtt tojást eszik, ezeket az elkészítési módokat viszont még lehet, hogy nem ismerted! Próbáld ki valamelyiket idén! 

Tojás készítése

Tojásfőzés szódabikarbónával

Sokan gondolják úgy, hogy a só segít abban, hogy egyszerűen lejöjjön a héj a tojásról, mi azonban nem olyan régen kipróbáltuk a só helyett a szódabikarbónát! A főzővízhez egy kiskanálnyi mennyiséget hozzáadtunk, és vártuk a csodát, a hatás pedig nem maradt el! A héj nem esett apró darabokra, nem ragadt oda a tojásokhoz, és nagyon gyorsan, illetve könnyedén meg tudtuk pucolni az összes tojást! 

 

Tojásfőzés muffin sütőben

A muffin sütő minden rekeszébe önts kb. egy evőkanálnyi vizet, majd üss bele egy tojást. Na ez a nagy trükk, hogy a héja nélkül fog megfőni a tojás, és utána sokkal hamarabb meg lehet majd enni. Ugye milyen bosszantó, amikor vagy tíz tojást meg kell pucolni, gyorsan a reggelihez? Ha ezt a módszert választod, akkor megszabadulhatsz a pucolástól. A muffin sütőt tedd a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, és főzd a tojásokat 10 percig.

Hirdetés

 

Utána egy kanál segítségével emeld ki őket a vízből, és egyből teheted is a tányérra. Ne félj, nem fog szétfolyni, hiszen megfőtt. Tálalhatod egy ropogós pirított kenyéren, sonka, és salátaágyon, a tetejére pedig reszelhetsz akár sajtot is. Mennyei íze van, biztosan az egész család odalesz érte! A videóban mindent megmutatnak neked: 

Hirdetés

 

Sárga főtt tojás készítése

A tojásokat egyesével helyezzük bele egy ruhaujjba, vagy egy erősebb harisnyába, majd kötözzük össze mind a két oldalán az anyagot, hogy ne tudjon csúszkálni a tojás. Ezután pörgessük meg néhány alkalommal, mintha ugróköteleznénk. Ez azt fogja eredményezni, hogy a tojás sárgája és fehérjéje a héjon belül teljes mértékben össze fog keveredni. Nincs is más dolgunk, mint megfőznünk az összerázott tojásokat, majd meghámoznunk, és már kész is lesz a teljesen sárga főtt tojásunk. A következő oldalon találhatsz még egy szuper trükköt! 

Forrás: TudásFája.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
452 535
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 211 208
Közösség

flóra

egy adott területen egy adott időpontban meglevő növényi populációk összessége. Tovább

hajlam (diszpozíció, dipositio)

a szervezet többé-kevésbé erőteljes reagálása külső hatásokra, ill. az állatok... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 114

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek