Jövőre már Budapesten

Hirdetés

Jövőre már Budapesten

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Mintegy 100-300 millió forint értékű projekt érintheti Magyarországot. - Várhatóan a jövő év második felében már Budapesten működik az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) európai és közép-ázsiai regionális központja, a központ költöztetését előreláthatólag 2007 elején kezdik meg - tájékoztatta az MTI-t Benedek Fülöp.
Jövőre már Budapesten
A regionális központ működtetésére nyolc-tizenkét szakértő érkezik majd Budapestre külföldről, és mintegy tucatnyi magyar szakember kap majd munkát ugyanitt. A regionális központ elhelyezése a magyar kormány számára mintegy 150 millió forintos egyszeri kiadást jelent - mondta az agrártárca szakállamtitkára.
 
A regionális központ a már Magyarországon működő FAO alregionális központ Benczúr utcai épületében kap majd helyet.
 
Innen intézik majd a világélelmezési programok végrehajtását és lebonyolítását a központ működési területét jelentő térségekben. A szakállamtitkár úgy vélte: a programok közül mintegy 100-300 millió forint értékű projekt érintheti Magyarországot.
 
A regionális központ magyar fővárosba való telepítését a FAO legutóbbi római tanácsülésén hagyták jóvá. Budapestre költözik emellett a FAO egyik szolgáltató központja is. Ebből a szervezetből még kettő működik a világon, Santiago de Chilében, valamint Bangkokban. A szolgáltató központok látják el eszközökkel és szolgáltatásokkal az ENSZ Élelmezési és mezőgazdasági Szervezetét.
 
E szervezetnek tevékenységét fokozatosan helyezik át Magyarországra 2007-2009. között. A szolgáltató központban összesen 96-an dolgoznak majd, a személyzetből 88 magyar lesz. Az elhelyezésről még nem született döntés. A szolgáltató központ a szervezeti átalakítás miatt felszabaduló kormányépületben kap majd helyet, mindkét intézmény alkalmazottait az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szakosított szervezete fizeti. 
Hirdetés

Forrás: FVM

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.