EU támogatások, támogatási kérdések, Mariann Fischer Boel, agrárbiztos, Gráf József , trágyakezelés, beruházás, SPS rendszer, farmtámogatás, közgyűlés, eredmény, létszámleépítés, falugazdász, magyar m

EU támogatások

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Rendeződtek a vitás támogatási kérdések. - Az Európai Unió illetékeseivel, Mariann Fischer Boel-lel, az unió agrárbiztosával folytatott tárgyalások eredményeként rendeződtek azok a vitás támogatási kérdések, amelyek még függőben voltak - tájékoztatta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter pénteken Budapesten a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) közgyűlésén résztvevőket.
EU támogatások, támogatási kérdések, Mariann Fischer Boel, agrárbiztos, Gráf József , trágyakezelés, beruházás, SPS rendszer, farmtámogatás, közgyűlés, eredmény, létszámleépítés, falugazdász, magyar m
Hozzátette: ennek eredményeként április 23-án megkezdődhet a trágyakezelést célzó korszerűsítési program, amelyhez az unió 75 százalékos támogatást ad az állattartó telepek modernizálóinak.
 
A miniszter jelezte azt is, hogy a gazdálkodók kérésének megfelelően nem jövő év április 30-ig kell befejezniük a beruházásokat, hanem azt csupán el kell kezdeniük eddig az időpontig, és további három év áll rendelkezésre a befejezéshez. Gráf József aláhúzta: ez hosszas alkudozás eredménye volt.
Hirdetés
 
A miniszter közölte azt is, hogy 2009. január 1-jén Magyarországon a mezőgazdasági termelőknek át kell térniük az úgynevezett SPS rendszerre, ami egyértelműen farmtámogatásra való áttérést jelent.
 
Tájékoztatta a közgyűlés résztvevőit arról is, hogy a pénzügyminiszterrel történt megegyezése alapján a minisztériumra vonatkozó létszámleépítés nem érinti a falugazdászokat, tehát a területen dolgozó 650 ember munkahelye megmarad.
 
Hirdetés
A miniszter közgyűlési felszólalásában utalt arra, hogy rendkívül nagy felelőssége van az ágazatot irányító szakembereknek, mivel a magyar mezőgazdaság sorsa ezekben az években dől el hosszú távra. Ezért a most kínálkozó lehetőséggel élni kell a jövő érdekében. A miniszter külön kitért arra, hogy az ágazat nyereségességét tovább kell fokozni a célok elérése érdekében, és a múlt évi mintegy 65 milliárd forintos ágazati szintű eredményt rövid időn belül 100-105 milliárdra kell növelni. 

Forrás: FVM

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

humusz (televény)

a talaj jellegzetes, nagy molekulájú, kolloid tulajdonságú anyaga. Pontos kémiai szerkezeti... Tovább

élesztőgyári törköly

élesztőgyártásnál keletkező melléktermék, minősége az alkalmazott... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés